Video: Gianluigi Buffon tegi Prantsusmaa kõrgliigas vapustava debüüdi

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon.
Gianluigi Buffon. Foto: Anthony BIBARD / imago/PanoramiC

Pühapäeval debüteeris jalgpalli Prantsusmaa kõrgliigas legendaarne väravavaht Gianluigi Buffon, kui tema koduklubi Pariisi Saint-Germain sai liigahooaja avamängus koduväljakul 3:0 jagu Caenist.

40-aastane Buffon kuulus PSG algkoosseisu ja sai kirja täismängu. Kui panna kokku Prantsusmaa kõrgliiga ja PSG kolmeväravaline võit, siis võib eeldada, et Buffonil tööd polnud ja itaallane oli Pariisi suurklubi väravasuul kõigest kohatäide. Seda aga öelda ei saa, sest vanameister tegi oma debüütmängus paar suurepärast tõrjet ja hoidis seljataguse puhtana.

Buffoni mõlemad maailmaklassi tõrjed sündisid avapoolajal: esmalt pareeris ta Malik Tchokounte pommlöögi ja seejärel neutraliseeris Thiago Silva omavärava.

PSG väravad lõid Neymar 10., Adrien Rabiot 35. ja Timothy Weah 89. minutil.

Esmakordselt kandis Buffon aga PSG särki ametlikus mängus 4. augustil, kui PSG alistas Prantsusmaa superkarikafinaalis 4:0 AS Monaco. Ka seal sai Itaalia jalgpallilegend kirja täis- ja nullimängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles