Norra imelaps tõrjus kogu maailma silme all Usain Bolti unustusse (3)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Ingebrigtsenid on kõik tulnud 1500 m jooksus Euroopa meistriks.
Vennad Ingebrigtsenid on kõik tulnud 1500 m jooksus Euroopa meistriks. Foto: Martin Meissner

Mitte kunagi varem pole ühel ja samal tiitlivõistlusel üks mees suutnud ööpäeva jooksul valitseda nii 1500 kui ka 5000 meetri jooksu. Veel enam – sellise saavutuseni pole jõudnud üks 17-aastane koolipoiss. Aga Norra imelaps Jakob Ingebrigtsen polegi tavaline noormees. «Olin tema sünni juures, aga ma ei saa kindel olla, et ta on 17. Ta paneb lihtsalt nii vingelt,» kiidab teda vend Henrik.

Kuigi 1500 meetri jooksus rihtisid vennad Jakob (17), Filip (25) ja Henrik (27) kolmikvõitu, täitis eesmärgi – ja veel millise! – noorim vend. Ajaga 3.38,10 krooniti ta ajaloo noorimaks Euroopa meistriks, Henrik lõpetas neljandana ja vigastada saanud Filip alles 12. kohal. Päev hiljem pühendasid Jakob ja temast poolteist sekundit hiljem finišeerinud Henrik Norra kaksikvõidu just Filipile, kes starti ei saanudki tulla. Seejuures oli Ingebrigtsenite üleolek nii kõva, et vennad võisid jooksu ajal patsugi lüüa.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles