Arsenali väravavaht Cech solvus Saksamaa tippmeeskonna tehtud nalja peale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petr Cech
Petr Cech Foto: David Klein / Sportimage/PA Images

Arsenali väravavaht Petr Cech ärritus kergelt Saksamaa Bundesliga meeskonna Leverkuseni Bayerni postituse peale, mis tegi kergelt Cechi üle nalja.

Arsenali avamäng Inglismaa kõrgliigas valitseva meistri Manchester City vastu ei pakkunud Arsenali mängijatele ja toetajatele erilist rõõmu. Mäng kaotati 0:2, kuigi City oleks võinud ka rohkem väravaid lüüa.

Näiteks oli Arsenali väravavaht Cech lähedal sellele, et lüüa mängus ka omavärav, kui tal suutis tagasisöödust tulnud palli peaagu oma väravasse lüüa. Samas suutis ta ära tõrjuda ka mitu ohtlikut pealelööki ja kaitsta ära Sergio Agüero suurepärase võimaluse, kui City ründaja oli väravavahiga vaid kahekesi silmitsi.

Arsenali väravas alustas Cech natuke ootamatult, kuna Arsenal oli endale suvel soetanud noorema Bernd Leno 21 miljoni euro eest Leverkuseni Bayernist. Pärast seda, kui Twitterisse ilmus video, kus Cech mängus peaaegu omavärava lööb, vastas Leno endine meeskond: «Me võib-olla teame üht meest...» Mõeldes sellega väravavahti, kes saaks olukorda parandada ja lisasid sinna alla video, kus Leno rünnakut alustab.

Cech võttis sellist avaldust tõsiselt ning vastas: «Arsenalis on meil tähtsad põhimõtted, mis teevad meid suureks mitte ainult jalgpalli mõttes. Aus võistlus, professionaalsus ja spordimehelikkus on suurimad asjad, mida noorele jalgpallurile õpetada. Kahju näha, et mõned klubid sarnaseid põhimõtteid ei jaga.»

Leverkusen vastas koheselt sellele Cechi avaldusele omapoolse vabandusega: «Tundub, et meie nali seoses sellega, et tahaksime platsil Lenot näha, on sinu poolt liiga isiklikult võetud. See oli lihtsalt pisike nali. Me jagame samu põhimõtteid ja soovime sulle ja sinu suurele klubile kõike paremat. Hea tõrje 1-1 olukorras Agüero vastu!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles