Itaalia hulljulge päikesepoisi viimaseks jäänud sõit jättis tsiklimaailma leinama

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masenduses Honda tiimi liikmed on just teada saanud Marco Simoncelli surmast.
Masenduses Honda tiimi liikmed on just teada saanud Marco Simoncelli surmast. Foto: LaPresse/Scanpix

Mai keskel peetud Moto GP etapil Prantsusmaal põhjustas Marco Simoncelli avarii, kus Dani Pedrosa murdis rangluu. Simoncelli lubas oma agressiivset sõidustiili korrigeerida, kuid lõppenud nädalavahetusel polnud Malaisia etapil sellest abi. Simoncelli suri pärast rasket avariid.



Simoncelli (Honda) kukkus sõidu alguses, talle kihutasid otsa Colin Edwards ja Valentino Rossi. Simoncelli sai kõigepealt löögi Edwardsi rattalt, kes samuti kukkus, surmav löök vastu pead tuli Rossi Ducati esirattalt, mille järel tuli mehel kiiver peast. Rossi suutis oma tsikliga püsti jääda, rangluu murdnud Edwards jäi valudes rajapervele. Simoncelli aga jäi liikumatult rajale lebama. Meedikud jõudsid sündmuspaika kiiresti, kiirabiautos alustati elustamist, mida jätkati kohalikus meditsiinikeskuses, kuid päästa teda ei õnnestunud.

«Ta sai tõsiseid pea-, kaela- ja rindkeretraumasid,» kommenteeris Moto GP sarja meditsiinidirektor Michele Macchiagodena. «Kui meie meditsiinipersonal kohale jõudis, oli ta teadvuseta. Haiglas andsid kõik endast parima, et tema elu päästa, kuid kell 16.56 tunnistati ta surnuks.»

Kui tuli ametlik teade, et 24-aastase itaallase elu ei õnnestunud päästa, puhkesid meditsiinikeskuse ümber positiivseid uudiseid oodanud inimesed nutma – tiimikaaslased, konkurendid, ajakirjanikud, fännid ja raja ääres viibinud isa Paolo. Motomaailm oli kaotanud paljude sõnul rajal liialt hulljulge, kuid väljaspool seda väärt mehe.

«Marco oli päikseline poiss nii rajal kui raja ääres,» seisis BBC motoajakirjaniku Matt Robertsi järelehüüdes. «Tal oli üle kogu maailma palju fänne. Paljuski tema agressiivse sõidustiili pärast, kuid ka seetõttu, et ta oli lihtsalt lahe kutt. Ta ei võtnud ennast kunagi liialt tõsiselt ja kõik uskusid, et järgmisel hooajal saab temast staar.»

Maailmameistritiitli kindlustanud Casey Stoner nägi kordust Simoncelli traagilisest õnnetusest ja teadis kohe, et asi on ilmselt väga halb.

«Kui sa midagi sellist näed, hakkab paha. Kui mootorratturil kiiver peast tuleb, on see alati halb märk,» tunnistas Stoner.

Simoncellit mälestati igal pool maailmas, ka Moto GP väliselt.

«Ta oli tõeline talent, keda jäädakse igatsema. Minu mõtted on tema lähedaste ja kogu Moto GP sarjaga,» kirjutas vormel-1 piloot Mark Webber Twitteris. Kõik Itaalia jalgpalliliiga vooru kohtumised algasid eile leinaseisakuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles