Mikk Maaten asub Riias püüdma Baltimaade ringrajasõidu etapivõitu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Maaten
Mikk Maaten Foto: Raimonds Volonts

14. august 2018. Eesti autoringrajasõitja Mikk Maaten stardib sel nädalavahetusel Baltimaade kestvussõidu meistrivõistluste (BEC) kolmandal etapil Riias.

Pärast mais-juunis peetud kaht esimest etappi on etappi on Mikk Maateni ja leedulanna Ernesta Globytė juhitud GSR Motorsport Volkswagen Golf GTI TCR punktiarvestuses teisel kohal.

Juunikuus peetud võistluse võitsid Maaten ja leedulanna kindlalt, maikuisel etapil lepiti viienda kohaga. Siis oldi mures ka auto tehnikaga. Tiitlivõimaluste säilitamiseks on seekord vaja kindlasti võitu.

Kui eelmised võidusõidud olid mõlemad neljatunnised, siis sel laupäeval kestab võistlus Riias rajal koguni kuus tundi.

Mikk Maaten ise läheb sõidule vastu suurte ootustega: «Võita tahaks, ega muud võimalust ei ole. Kuna seekordne sõit kestab kauem, on meeskonnas veel ka kolmas sõitja, leedulane Mindaugas Boguševičius. Ta on üsna kogenud, osalenud ka Palanga 1000 kilomeetri sõidus. Meie peakonkurent Rotoma Racing BMW sõidab ka ilmselt kolmekesi ja eks palju olenebki sellest, kui kiire see kolmas sõitja neil on.»

BEC kolmanda etapi start antakse Bikernieki rajal kell 14.00 ja finiš on kell 20.00. Hetkeseisuga on stardinimekirjas 16 autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles