Eesti käsipallinoorte edasipääsulootused murenesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christofer Viilop
Christofer Viilop Foto: Helin Potter

Gruusias jätkuvatel kuni 18-aastaste noormeeste Euroopa käsipallimeistrivõistluste teise divisjoni turniiril kaotas Eesti neljandas alagrupimängus Luksemburgile 24:31 (13:16) ja kõrgete kohtade nimel ei võitle. Neljapäeval kohtutakse A-alagrupi viimases mängus Makedooniaga.

Alfred Timmo täpne karistusvise viis Eesti kohe avaminutil juhtima, kuid peagi oldi hoopis 1:3 taga. Füüsiliselt võimsate vastaste kaitse vastu oldi raskustes, visked tabasid väravaraame või hästi puurisuul seisnud Kenan Hadrovici. Meie õnneks eksisid rünnakul ka luksemburglased ning vahe ei kasvanud.

Timmo ja haigusest tervenenud Martin Neruti väravatest tuli 4:4, mis püsis tablool üle kuue minuti. Häid tõrjeid tegid nii Christofer Viilop kui Hadrovic, ent siis sai mängu paremini käima Luksemburg ning põgenes 10:5 eduseisu. Kuidagi ei saadud hakkama vastaste võimsa vasakukäelise pommitaja Dimitri Mitreaga.

Eestlased patustasid ohtralt tehnilise praagiga ja vahe oli visa vähenema. Poolaja lõpul hakkas rünnak siiski toimima ning kui Mathias Rebase ja Simon Drõgini väravate vahele mahtus Viilopi kaks tõrjet, oli seis 14:12. Vaheajale mindi Luksemburgi 16:13 juhtimisel.

Teine pooltund algas meie valesöödu, vastaste värava ja Drõgini kaheminutilise karistusega. Aga Eesti võitis vähemuse tänu Timmo ja Vahur Oolupi tabamustele hoopis 2:0, lisaks pandi kaitse korralikult lukku. Võimsasse tõrjehoogu sattus Viilop, kes lihtsalt keeldus palle oma selja taha lubamast.

Minimaalseks vähendati vahe esmakordselt 36. minutil ning neli minutit hiljem tuli Timmo viskest 18:18 viik. Siis aga lagunes nii kaitse kui rünnak, realiseerimisega oldi sellises hädas, et 11-minutilise perioodi vältel ei saadud mängust ühtegi väravat. Luksemburg tegi 8:1 vahespurdi ja juhtis 26:19.

Eesti ei andnud alla, tuli veel nelja värava kaugusele, aga mängu päästa ei õnnestunud ja Luksemburg sai 31:24 võidu. Timmo viskas seitse, Nerut, Oolup ja Rebane neli, Drõgin ja Raimond-Eric Jaanus kaks väravat, David Mamporia lisas ühe. Eesti parimaks valiti hoolimata suurest kaotusest pea mitukümmend tõrjet teinud Viilop.

«Numbrid on ilmselt hullemad kui mängupilt, sest kohati tegutsesime päris hästi,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Marko Koks. «Natuke kaootiline, tõusude ja mõõnadega mäng oli täna. Kohati ei saanud kaitset pidama, hätta jäime vastaste vasakukäelise Mitreaga, ent siis hoidis meid püsti Viilop ja periooditi oli ju täiesti võrdne mäng.»

Koks tõi välja koondise peamise kitsaskoha: «Meie realiseerimine kuuelt meetrilt jätab päevast päeva soovida. Alla 50 protsendi visketabavus nii ääre- kui joonemängijate puhul on lubamatu. Ja siin ei aita ainult sellest rääkimine või videotelt asjade ülevaatamine – siin peavad mängijad individuaalset tööd tegema ja enda sees selle realiseerimiskindluse leidma.»

Teistes A-alagrupi mängudes said Fääri saared 34:23 jagu Leedust ning Makedoonia alistas Šveitsi 32:31. Neljapäeval kohtub Eesti Makedooniaga, kel tabelis kaheksa punkti. Šveitsil on kuus, Fääri saartel ja Luksemburgil neli, Eestil kaks ning Leedu jätkab punktita. Viimase kohtumise tulemusest sõltumata lõpetab Eesti alagrupi viienda kohaga ning mängib pühapäeval turniiril 9.-10. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles