Atletico peatreener: meie eelarve pole Realiga võrreldav, aga unistused sama suured

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäevases UEFA superkarikafinaalis valitseva Meistrite liiga võitja Madridi Realiga kohtuva Madridi Atletico peatreener Diego Simeone rõhutas mängu-eelsel pressikonverentsil, et rahast ja mängijate individuaalsetest oskustest tähtsamad on jalgpallis tahe ja meeskondlik struktuur.

«Meie eelarve pole Madridi Realiga kaugeltki võrreldav, aga meie entusiasm ja unistused on vähemalt sama suured kui kõigil teistel,» märkis Simeone, kellelt uuriti ka, miks tema meeskonna parimad mängijad, keda on viimasel ajal kutsutud teistesse tippklubidesse – Antoine Griezmanni Barcelonasse, Jan Oblakit Chelseasse ja Diego Godini Manchester Unitedisse – on otsustanud jäämise kasuks?

«See on pikemaaegsem trend, et meie klubisse tahetakse tulla ja siit ei taheta ära minna. Näeme seda paljude enda kasvandike, näiteks Saul Niguezi ja Kokega, kes on koos klubiga arenenud ja kasvanud ning meie ridadesse ka jäänud. Me töötame kollektiivselt. Ning jalgpallurite peamine eesmärk on arenemine ja võitmine, mis ongi põhjused, miks soovitakse meiega liituda. Kavatseme edaspidigi töötada nendele kahele aspektile rõhku pannes.»

Simeonelt uuriti ka, kas tema meelest leidub sarnasusi suvel MM-tiitli võitnud Prantsusmaa ja tema meeskonna mängustiilis? «Esmalt – Prantsusmaa mängis suurepärast jalgpalli. Meie ja nende viljeldavas stiilis on sarnasusi, aga jalgpallis ei oma mitte keegi lõplikku tõde, vaid käib pidev võistlus. Edu pole lootust saavutada ilma hea meeskondliku struktuurita, mille kasulikkuses on veendunud iga mängija.»

Seoses teeneka poolkaitsja Gabi lahkumise on sellest hooajast Atletico kapteniks uruguailasest keskkaitsja Diego Godin, kes rõhutas, et selle ametiga kaasnevad rõõm, uhkus ja vastutus. «Loodetavasti suudame edaspidigi saavutada endale seatud eesmärke. Minu isiklikud sihid ühtivad meeskonna omadega, sest Meistrite liiga võitmine pole mitte üksnes minu, vaid terve Atletico unistus. Selle nimel peab terve meeskond vaeva nägema ja töötama.»

Peatreeneri ja kapteniga samas helistikus kõneles ka poolkaitsja Koke, kes sõnas, et mängus Realiga on edu võtmeks ühtsus. «Meie jaoks on tegu finaaliga, kus mängus karikas. Selles mõttes pole vahet, kes on vastas. Aga mäng Realiga on alati eriline. Oleme indu täis ja loodetavasti suudame võita. Usume oma võimalustesse, aga samas oleme aupaklikud, sest vastas on kolm eelmist Meistrite liiga finaali võitnud tiim. Peame mängima meeskondlikult, mis annab eelduse individuaalsete oskuste esile tõusmiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles