Caster Semenya uueks treeneriks sai olümpiavõitja Maria Mutola

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Mutola
Maria Mutola Foto: SCANPIX

Daegu MMil hõbemedali võitnud kõmulise Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja Caster Semenya uus treener on 800 m jooksu olümpiavõitja ja kolmekordne maailmameister Maria Mutola.

20-aastane Semenya harjutas varem Michael Seme käe all, ent eelmisel nädalal lõpetasid nad koostöö, vahendab AP.

Semenya krooniti kõigest 19-aastasena Berliinis 800 m jooksu maailmameistriks, ent tema mehelik välimus ja hääl sundisid paljusid kahtlema, kas ta on ikka naine ja ta pidi läbima sootesti. Kuna vastused viibisid, ei saanud Semenya 11 kuud võistelda.

Pärast karjääri lõpetamist alustas Mutola jalgpallurikarjääri, ent nüüd lubas ta vähemalt 2012. aasta Londoni olümpiani Semenyat juhendada.

Semenya teatas AP-le saadetud avalduses, et tegelikult jõudsid nad Mutolaga kokkuleppele juba pärast Daegus peetud MMi.

«Maria on juba ammu olnud minu iidol,» sõnas Semenya. «Pärast MMi küsisin Marialt, kas ta hakkaks minu treeneriks, ta oli nõus. Marial oli pikk ja edukas karjäär, kindlasti on ta hea õpetaja.»

Sel nädalal 40-aastaseks saav Mutola lõpetas karjääri pärast 2008. aasta Pekingi olümpiat, Semenya on tema esimene ametlik juhendatav.

«Minu jaoks on see suur väljakutse,» nentis Mutola. «Ta on suurepärane noor sportlane ja tal on juba praegu väga hästi läinud. Siiski on meil veel palju teha, kui tahame, et ta Londonis võidaks. Tahan läbi oma kogemuste talle õpetada, mida tähendab tipus olemine. Palju kergem on tippu jõuda, kui seal püsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles