Collina saatis täna Real - Atletico mängu vilistava kohtuniku MMilt koju

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänase finaalmängu kohtunik Szymon Marciniak vilistamas 2014 Tallinnas toimunud EMi valikmängu Eesti - Sloveenia.
Tänase finaalmängu kohtunik Szymon Marciniak vilistamas 2014 Tallinnas toimunud EMi valikmängu Eesti - Sloveenia. Foto: Liis Treimann

Tänast Real - Atletico kohtumist vilistab Poola kohtunik Szymon Marciniak, kelle jaoks on Tallinn tähtis paik, sest just siit sai tema rahvusvaheline karjäär 2014. aastal sisse jõudsa hoo.

Nimelt vilistas Marciniak 2014. aasta septembris Tallinnas peetud EMi valikmängu Eesti - Sloveenia (1:0), mis õnnestus sedavõrd hästi, et juba samal sügisel anti talle teenindada kolm Meistrite liiga alagrupikohtumist. 2015. aasta suvel oli ta U21 EMi in finaalturniiri esikohamatši kohtunikuks ning töötas edukalt ka 2016. aasta EMil.

Eurosarja finaalide kogemusi on Marciniakil neljanda kohtunikuna. Kaks aastat tagasi oli ta selles ametis superkarikafinaalis (Real - Sevilla 3:2) ja sel kevadel Euroopa liigas (Atletico - Marseille Olympique 3:0). Tänavuselt MMi finaalturniirilt saadeti Marciniak aga kahe kohtumise järel koju.

Põhjuseks soovimatus kohaneda videokohtuniku (VAR) süsteemiga. Nimelt eiras Marciniak Argentina - Island kohtumises (1:1) VARi soovitust vaadata üle intsident, kust pidanuks Argentina kasuks penalti määrama. See oli rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) kohtunike ülemuse Pierluigi Collina jaoks vastuvõetamatu ja erinevalt oodatust piirdus Marciniak alagrupiturniiriga. UEFA usaldus Marciniaki vastu kadunud pole. Samuti ei kasutada tänasel mängul VARi, küll aga on (esimest korda Eestis) töös väravajoonetehnoloogia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles