Teisel poolajal lagunenud U16 korvpallikoondis langes konkurentsist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Riismaa (number 13).
Joonas Riismaa (number 13). Foto: FIBA.com

Eesti noormeeste U16 korvpallikoondise jaoks lõppes kõrge mäng A-divisjoni Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri kaheksandikfinaalis, kui alla tuli vanduda kreeklastele numbritega 66:83 (14:15, 18:18, 17:23, 17:27).

Suurema osa esimesest veerandist eduseisus olnud eestlased lasid Kreeka hingetõmbepausiks ette 15:14. Teisel veerandil korraks said Marko Parkoneni hoolealused korraks väikese edumaa, kuid poolajale siirduti vastaste 33:32 juhtimisel. Illimar Raiend, Johannes Kirsipuu ja Joonas Riismaa olid toonud kõik kuus silma.

Kolmandal veerandil said vastased korraks juba rohkem kui 10-punktilise eduseisu, kuid eestlaste 4:0 vahespurt veerandi viimastel sekunditel tõi nad enne otsustavat neljandikku seitsme punkti kaugusele, 49:56.

Viimast veerandit alustasid meie mehed agressiivselt ja Markus Ilveri võimas pealtpanek kiirrünnakust lõi emotsioonid taas üles. Kreeklased näitasid aga kvaliteeti ning ei lasknud maarjamaalasi enam ohtlikult lähedale.

Johannes Kirsipuu ja Joonas Riismaa tõi Eesti koondise parimatena 14 silma. Andreas Kalogiros oli kreeklaste parim 17 punkti ja 9 lauapalliga. 

Kreeklaste vastane selgub paarist Hispaania ja Montenegro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles