99 euroga Eesti-Iirimaa pileti müüja: 40 euroga küll kaubale ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Eesti seadused ei keela pileteid vaheltkasuga müüa, on Eesti Jalgpalli Liidul õigus piletite müümisel kehtestada omad reeglid. Mustal turul piletitega hangeldajatega võetakse kiirelt ühendust ja püütakse kokkuleppele jõuda.
Kuigi Eesti seadused ei keela pileteid vaheltkasuga müüa, on Eesti Jalgpalli Liidul õigus piletite müümisel kehtestada omad reeglid. Mustal turul piletitega hangeldajatega võetakse kiirelt ühendust ja püütakse kokkuleppele jõuda. Foto: Peeter Langovits

Kuigi Eesti-Iirimaa jalgpallimängu piletid müüdi eelmisel nädalal esimese poole tunniga, on jalgpallifännil võimalik mustalt turult üht-teist veel leida. Ent tavapärase 14- ja 16-eurose pileti eest tuleb välja käia mitu korda suurem summa.


Postimees võttis ühendust kuulutusteportaalis Soov pileteid hangeldava Madisega. Mängupileti eest küsiti kuulutuses võrdlemisi krõbedat hinda – 99 eurot. Ent kuuldavasti on peale satutud ka piletitele, mille eest küsiti 200 eurot. Postimees toob ära müüja ja ajakirjaniku vestluse.

Ajakirjanik: Tere, helistan selle Soovi kuulutuse peale. Kas need Eesti-Iirimaa piletid on ikka alles veel?
Müüja: Jah, on küll.
A: Mitut piletit te muidu müüte?
M: Kaks piletit on veel alles.
A: Ma vaatasin seda sektorit ka, B18 sektor ei ole just kõige parema koha peal. Kas see 99 eurot natuke liiga kallis pole selle kohta?
M: Ei usu, et on. Aga kui paljuga te oleksite siis nõus ostma?
A: No arvestades seda, et neid müüdi umbes 15 euroga, 40 eurot oleks ehk õiglane hind?
M: Ei, ei – 40 euroga me küll kaubale ei saa. Me siin alles müüsime kolm tükki 80 euroga.  
A: Ah soo, aga rohkem pileteid teil pole, kui ainult need kaks tükki?
M: Jah, kaks ongi veel alles.
A: Aga miks te ise üldse mängu vaatama ei lähe?
M: Ah, ei viitsi minna.
A: Aga see on vist päris hea äri niimoodi piletitelt vahelt võtta.
M: Ei tea, mina ei teeni sellega midagi. Ma müün tuttava pileteid edasi, ta ise ei saa minna.

Eesti Jalgpalliliidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul võetakse mustal turul piletitega hangeldajatega kiirelt ühendust ning üritatakse nendega kokkuleppele jõuda.

Kuigi Eesti seadused ei keela pileteid vaheltkasuga müüa, on Eesti Jalgpalli Liidul õigus piletite müümisel kehtestada omad reeglid.

«Sellist käitumist me ei aktsepteeri. Ka UEFA (Euroopa Jalgpalliliit) on piletitega hangeldamise keelanud. Oleme paljudega juba ühendust võtnud ja kokkuleppele jõudnud. Enamjaolt oleme pakkunud võimalust piletid tagasi osta,» rääkis Uiboleht, kes nentis, et jalgpalliliit ei ole politsei ning seetõttu hangeldajaid kuidagi karistada ei saa. Trahvi ei tehta.

Küll aga on neil võimalus võtta kasutusele teistsugused karistusmeetmed. «Võime teha kitsendusi, näiteks et edaspidi samadele isikutele pileteid enam ei müüda. Või äärmuslikul juhul võime piletid kehtetuks tunnistada,» selgitas Uiboleht, kes ei soovitanud mustalt turult pileteid osta. «Juba üksnes selle ohu pärast, et hakatakse levitama võltsitud pileteid. Niimoodi läheks raha lihtsalt raisku.»

Uibolehe sõnul on Eesti-­Iirimaa mängupiletite populaarsus ka väljaspool Eestit kõneainet pakkunud. Hiljuti viskasid selle üle nalja põhjanaabrid. «Käisime Soomes naiste valikmängul ja soomlased soovitasid naljaga pooleks meile teha see mäng Helsingi olümpiastaadionil. Sinna mahuks oluliselt rohkem jalgpallifänne ära. Aga see ei tuleks loomulikult kõne allagi!» muigas Uiboleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles