Endine vormel 1 maailmameister: Alonso on ülehinnatud, ta ei ole isegi lähedal Schumacherile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: XPB Images/Press Association Images/ScanPix

Fernando Alonso teatas oma lahkumisest vormel 1 sarjast sellel nädalal. Paljude vormelitoetajate jaoks on Alonso tõeline legend.

Endine vormel 1 maailmameister Jody Scheckter rääkis, et tema ei rühmitaks Alonsot Michael Schumacheriga ühte gruppi, kuna Alonso pole väärt sellist ülistust ning on ülehinnatud. «Mulle meeldib mõelda, kui palju maailmameistri tiitleid erinevatel sõitjatel on,» lausus ta BBC-le, vihjates sellele, et Alonso on maailmameistriks tulnud kaks korda, Schumacher lausa seitse.

«Sa võid võtta arvesse, et sõitjatel on halb õnn või halb auto. Minu arust on ta vaatamata kõigele ülehinnatud. Üks tema peamiseid probleeme on see, et ta suudab ärritada ja vihastada meeskondi ja kõiki oma ümber. Nii maailmameistriks tulla ei saa. Sa pead oma meeskonnaga võimalikult hästi suhtlema ja läbi saama,» lausus Scheckter.

Brasiillane Felippe Massa, kes on sõitnud nii Schumacheri kui ka Alonsoga ühes meeskonnas, pakkus, et mõlemad sõitjad olid puhta talendi mõttes võrdsed. Scheckter selle väitega ei nõustunud: «Mina küll nii ei arva. Schumacherit peab hindama kui läbi aegade parimat sõitjat. Alonso pole kindlasti temaga samas kategoorias.»

Lõpetuseks nõustus 1979. aastal maailmameistriks tulnud Scheckter, et Alonso on siiski üks parimatest sõitjatest, kuid täiesti tippu ta teda ei asetaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles