Stosur: Serena on isegi siis hirmuäratav, kui ta hästi käitub

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samantha Stosur US Openi võidukarikaga
Samantha Stosur US Openi võidukarikaga Foto: SCANPIX

Tänavustel USA lahtistel meistrivõistlustel oma karjääri esimese suure slämmi tiitli võitnud Austraalia tennisist Samantha Stosur tunnistas intervjuus ajalehele The Guardian, et finaalis aset leidnud vahejuhtum Serena Williamsi ja pukikohtuniku Eva Asderaki vahel häiris teda üsna palju.

Meenutuseks: intsident juhtus teise seti avageimis, kui Williams oli enda servil 30:40 kaotusseisus. Varem kolmel korral US Openil võidutsenud ameeriklanna karjus keset punktimängimist «come on!», kuna uskus, et tegemist oli äralöögiga ning ta viigistas seisu, kuid pukikohtunik Asderaki teatas, et kuna ameeriklanna karjus enne, kui punkt oli mängitud, segas ta niimoodi Stosuri vastulööki ja seega rikkus reegleid ning punkt läks Stosurile, mis tähendas, et austraallanna murdis Williamsi servi ja asus teist setti 1:0 juhtima.

Tegemist oli igati õige otsusega, kuna reeglite järgi ei tohi punktimängimise ajal vastast segada, ent Williams ei tahtnud Asderaki otsusega kuidagi leppida.

«Kui ma sulle kunagi koridoris vastu tulen, kõnni teises suunas. Sa oled kontrolli alt väljas. Täiesti kontrolli alt väljas. Sa oled vihkaja, sa oled sisemiselt ebaatraktiivne. Kes midagi sellist teeks. Ja ma ei kurda kunagi,» on vaid osa jutust, millega Williams kohtunikku kostitas.

Stosur seisis samal ajal väljaku tagaotsas seljaga Williamsi ja pukikohtuniku poole ning üritas rahulikuks jääda.

«Aga pole just lihtne rahulikuks jääda, kui 20 000 inimest sind jõllitavad. Ja kui ülejäänud kaks inimest, kellega sa koos väljakul oled, on nii pingelises sõnavahetuses, pole sugugi lihtne olla,» tunnistas Stosur The Guardianile.

Küsimusele, kas Stosur oli Williamsi käitumisest šokeeritud, vastas ta: «Kahtlemata. Poleks osanud oodata, et keegi niimoodi pukikohtunikule öelda võiks. Kindlasti ei tahaks ma kunagi ise olla see, kes sellise sõimu osaks saab. Ja kindlasti polnud see ilus tegu.»

Williams pääses küll vaid 2000-dollarilise rahatrahviga, aga selle tiraadiga rikkus ta oma mängu ja kaotas Stosurile 2:6, 3:6.

Stosur tõdes, et tänu elus ületatud raskustele on ta ka tenniseplatsil tugevam. Nimelt oli Stosur kuueaastane, kui tema perekonna kodu hävis täielikult üleujutustest, profikarjääri jooksul oli ta aga aasta aega sunnitud Lyme’i tõve tõttu võistlustelt eemal olema.

«Serena on isegi siis hirmuäratav, kui ta hästi käitub,» nentis 27-aastane Stosur. «Tavaliselt räägib tema tennisemänguoskus tema eest. Aga ta on suurem kui elu ja kui ma polnud veel väga kogenud mängija, oli väga hirmuäratav tema vastu mängida. Peaaegu oli selline tunne, et mul pole mingit võimalust. Aga olen nüüd vanem ja ka edu saavutanud ja seetõttu ma teda enam ei karda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles