Eesti jooksumaastiku imelaps Lagoda jooksis omavanuste maailma tipptulemuse (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luna-Aleksandra Lagoda
Luna-Aleksandra Lagoda Foto: Viktor Burkivski

Luna-Aleksandra Lagoda püstitas eile Tartus toimunudd KEVEK jooksusarja etapil uue 13-aastaste neidude maailma tipptulemuse 10 000 meetri jooksus.

Siiani kuulus selle vanuse maailma tipptulemus serblanna Mira Peradovici nimele ajaga 36.02.85. Lagoda on selle tulemuse juba varemgi üle jooksnud – nimelt jooksis Lagoda uue isikliku rekordi numbritega 35.51 välja 11. augustil toimunud Peetri jooksul, kuid kuna selle distantsi rekordid loetakse ära vaid staadionil joostes, siis rekordiks seda ei loetud.

Tartus suutis Lagoda oma varasemat rekordit veelgi parandada. Lagoda 10 000 meetri jooksu uueks rekordiks on 35.33.33, millega noor eestlanna ületas omavanuste tipptulemust ligi 30 sekundiga. Kehtiv rekord oli joostud aastal 2000. aastal Belgradis.

Aasta vanemate tüdrukute rekordiks samal distantsil on 35.24,13, mis tähendab, et Lagodal tuleb aastaga oma isiklik rekord joosta üle enam kui 10. sekundiga, vahendab Marathon100.com.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles