Video: nägemispuudega Eesti poiss sai Toni Kroosi näo järgi tundma õppida

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toni Kroos ja Aron
Toni Kroos ja Aron Foto: Kuvatõmmis videost

Sel nädalal viibisid Eestis jalgpallimaailma tipptegijad Madridi Realist ja Madridi Atleticost, kuna mängiti UEFA Superkarikafinaal. Tänu sellele oli mitmetel Eesti noortel võimalus oma iidolitega kohtuda.

Üks Eesti poiss, kellel õnnestus kohtuda jalgpallistaariga oli Aron. Nägemispuudega Aron sai kohtuda Madridi Reali poolkaitsja Toni Kroosiga, kellega puhuti juttu ja tehti koos nalja. Aron soovis Kroosi nägu katsuda, et teda enda jaoks paremini ette kujutada.

Loomulikult oli Kroos sellega nõus. «Oo sul on habe!» oli Aroni esimene reaktsioon. Kroos selgitas, et natukene on, aga mitte palju. Kui Eesti poiss jõudis saksamaa jalgpalluri suuni, lausus ta: «Sa tundud õnnelik olevat,» mille peale Kroos vastas: «Jah, ma olengi. Ma olen ju sinuga koos.» Lisaks tuvastas Aron ka jalgpalluri soengut, ning avastas, et see meenutab sarnast soengut, milline ka temal varem olnud oli.

Lisaks Aronile oli ka teisi õnnelikke noori, kellel õnnestus jalgpallurite kohtuda. Näiteks sai nägemispuudega Merilyn kohtuda Atletico staari Antoine Griezmanniga ja uurida prantslaselt tema elu ja hobide kohta.

Selline võimalus avanes noortel tänu UEFA lastefondile, mille eesmärk on erinevaid lapsi tuua kokku nende iidolitega ning siduda neid selliste üritustega, nagu oli UEFA Superkarikafinaal. Tänavu Tallinnas toimunud Superkarikal esitas koor, kuhu kuulusid 7-15aastased poisid ja tüdrukud, enne avavilet Florence and the Machine’i laulu «You’ve got the love». Noorte lauluhuviliste seas oli nii tavalise nägemisega kui ka nägemispuudega lapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles