Ragnar Klavan jõudis Itaaliasse kohale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: Cal Sport Media/Sipa USA/Scanpix

Kaks hooaega Inglismaa tippklubis Liverpool mänginud keskkaitsja Ragnar Klavani liitumine Itaalia kõrgliigaklubiga Cagliari peaks olema tundide küsimus, sest Eesti koondise kapten on Saapamaale pärale jõudnud.

Klavan maandus Linate lennujaamas Milanos ja suundub nüüd arstlikku kontrolli, mille läbimise puhul on võimalik allkirjastada leping. Itaalia ajakirjaniku Gianluca di Marzio küsimusele, kas ta on Itaalias viibimise üle rõõmus, vastas naeratav Klavan: «Olen siin viibides alati rõõmus.»

* * *

Klopp Klavani üleminekust: iga tehing peab sobima kõigile kolmele osapoolele

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp rõhutas tänasel pressikonverentsil, et ükski mängija ei lahkuks klubist ilma tema nõusolekuta. Ragnar Klavani siirdumine Cagliarisse pole Kloppi sõnul veel lõplikult vormistatud.

«Ükski mängija ei lahku klubist ilma minu loata. Kui Klavan läheb, siis on minu nõusolek olemas. Mängijate lahkumine sõltub esmalt meie vajadusest – kas meil on võimalik lubada kellelgi lahkuda, kui ta seda soovib? Seejärel on vaja soovijat ja õiget pakkumist. Iga üleminek peab alti sobima kõigile kolmele osapoolele – meile, mängijale ja uuele klubile,» rääkis Klopp.

Sakslane märkis, et noor klubi kasvandik Joe Gomez on tublisti mehistunud ja see on ilmselt ka põhjus, miks Klavan lahkub. «Joe näitas avavoorus, et tal on Virgil van Dijkiga väga hea teineteisemõistmine. Joel Matip kuulub loodetavasti esmaspäeval koosseisu. Dejan Lovren on paranemas. Lisaks on meil Nat Phillips ja keskkaitses saab mängida ka Fabinho,» lausus Klopp.

* * *

Täna hommikul teatas Liverpooli ajaleht Liverpool Echo, et Liverpool on jõudnud Cagliariga kokkuleppele ja Klavan on suundumas Itaaliasse, et jõuda lepingu isiklikes tingimustes kokkuleppele ja läbida meditsiiniline kontroll.

Väidetavalt käib Cagliari eestlase eest välja kaks miljonit eurot. Klavani üleminek peab toimuma tänase päeva jooksul, kuna Itaalia kõrgliiga Serie A üleminekuperiood lõpebki just täna.

Väidetavalt tegi Klavan Liverpooli peatreenerile Jürgen Kloppile selgeks, et tema soov oleks saada rohkem mänguaega. Klopp mõistis eestlast ning oli nõus Klavanit müüma klubisse, kus ta saaks rohkem aega väljakul veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles