Järelvaadatav: Eesti andis Avo Keele juhendatavale Lätile geimi, kuid alustas EM-valiksarja kindla võiduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond alustas 2019. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarja veenva võiduga, kui Riias saadi 3:1 (25:22, 25:17, 22:25, 25:19) jagu Avo Keele juhendatavast Läti koondisest. Eesti koondise resultatiivseimad olid Renee Teppan, Robert Täht ja Timo Tammemaa – kõik kolm meest panustasid võitu 17 punktiga. Eesti mängijatest jõudis kahekohalise punktisummani veel Kristo Kollo, kelle arvele jäi 11 silma. Tutvu statistikaga.

ENNE MÄNGU:

Meeste koondise jaoks on tegu esimese mänguga valiksarjas. Kohtumise teeb eriliseks fakt, et Läti koondise peatreeneriks on endine Eesti rahvusmeeskonna juhendaja Avo Keel ja see mäng on tema jaoks esimene kord Eesti vastu treenerina tegutseda, vahendab Volley.ee.

Eesti kuulub valiksarjas B-alagruppi koos Läti ja Iisraeliga. Finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja viis paremat teise koha saajat. Et mõnes alagrupis on neli, mõnes aga kolm meeskonda, arvatakse neljastes alagruppides maha grupis viimaseks jäänud meeskonnaga mängitud kohtumiste tulemused.

Eesti meeskonna peatreeneri Gheorghe Crețu sõnul ollakse avamatšiks valmis. «Oleme saanud hästi valmistuda ja peame järgima omi asju. Mängus tuleb tegutseda korrektselt ja enesekindlalt ja usun, et mehed suudavad seda joont hoida. Oleme vastase tugevuste ja nõrkustega kursis nagu ka nemad meie omadega,» ütles juhendaja, kes saab taas kasutada vahepeal vigastustega kimpus olnud Ardo Kreeki ja Andrus Raadikut. «Mida rohkem mehi meil rivis on, seda parem, sest mängud tulevad üsna tiheda graafikuga,» lisas Crețu.

Läti koondise peatreener Avo Keel tõdes, et pärast 0:3 kaotust Iisraelis on tema meeskonna seis keeruline. «Reaalsus ütleb, et oleme kehvas seisus. Peame Eesti vastu minema ja nii-öelda hullu hakkama panema, tuleb või ei tule. Peame riskima, teist võimalust meil pole,» ütles Keel. «Kui me võrdleme Läti ja Eesti koondise mängijaid, siis võrdluse kannatavad lätlased välja libero ja sidemängija osas, ülejäänud positsioonidel on eestlased selgelt üle. Vastasel juhul mängiksid lätlased Meistrite liigas ja Euroopa tugevates klubides, kus Eesti poisid on. Aga loomulikult läheme ja võitleme nagu oskame, kuni on mingigi võimalus edasi pääseda,» lisas Keel.

Mängule eelneb Riia kesklinnas Origo Summer Stage’il (Riia kesklinnas Stockmanni kaubamaja esisel platsil) algusega kell 15 fännide kogunemine ja kontsert, mis kulmineerub kell 17 algava rongkäiguga Riga Arenale.

Eesti koondise koosseis Läti vastu: Kert Toobal, Markkus Keel, Ardo Kreek, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Henri Treial, Robert Täht, Andrus Raadik, Kristo Kollo, Albert Hurt, Renee Teppan, Oliver Venno, Rait Rikberg ja Silver Maar.

Kogu mäng järelvaadatav:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles