PM Saksamaal. Esapekka Lappi: vigadeta võiksin tabelis Otist eespool olla (3)

Karl Mihkel Eller, Bostalsee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota rallimeeskonna sõitja Esapekka Lappi paikneb praegu MM-sarjas neljandal kohal.
Toyota rallimeeskonna sõitja Esapekka Lappi paikneb praegu MM-sarjas neljandal kohal. Foto: Markku Ulander / AFP / Scanpix

Eelmisel hooajal Soome ralli esikohaga rallimaailma üllatanud Toyota piloot Esapekka Lappi on tänavu jõudnud poodiumile küll vaid ühe korra, ent hoiab ometi MM-sarja kokkuvõttes neljandat kohta.

Intervjuus Postimehele märgib Lappi, et kui vaja, on ta valmis üldkoha Ott Tänaku tiitlivõitluse nimel ohvriks tooma.

Mäletan, et tegin sinuga intervjuu mullu Portugali ralli eel. Toona oli see su MM-debüüt WRC autoga. Olid tõsine ja enesekindel ning võistlus lõppes sulle 10. kohaga. 15 kuud on möödunud ja tundud kaugelt vaadates muutumatu. Kui palju sa aga tegelikult arenenud oled?

Tahaks loota, et olen palju muutunud. Olen saanud WRC autoga palju sõidutunde, ennast igast küljest arendanud, olen võitlusvõimelisem kui poolteist aastat tagasi.

Kogu rallimaailma üllatasid sa mullu Soome ralli võiduga, mis oli alles sinu neljas start WRC autoga. Rohkem pole võite tulnud, lisaks oled teeninud vaid ühe poodiumikoha.

Aeg pärast rallivõitu kujunes raskeks. Tänavu Sardiinias lõpetasime küll kolmandana, kuid rääkides käimasolevast hooajast, olen oma kiirusega väga rahul. Olen teinud mõne vea ning autoga sina peale saamine kujunes raskemaks, kui oleks osanud arvata. See on osa mängust. Jah, rohkem võite pole tulnud, kuid kui aus olla, siis see esimene võit tuligi liiga vara. See oli mullegi suur üllatus, et sain juba oma esimesel hooajal võidu kätte.

Aasta alguses küsisid kõik, mida Ott Toyota meeskonda toob. Nüüd, kui üle poole hooajast on möödas, mida ta peale kahe võidu on veel tiimi toonud?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles