Saksamaal head sõitu tegev Volver: sõidan kindla peale, piiri peale ennast ei suru

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Martin Volver Saksamaa rallil.
Karl Martin Volver Saksamaa rallil. Foto: Pm

Saksamaa rallil ADAC Opel sarjas sõitvad eestlased Karl Martin Volver ja Marten Madissoo on pärast hommikusi katseid teisel kohal. Liider on rootslane Elias Lundberg, kellele Volver kaotab pärast nelja katset 31,9 sekundiga. Kolmandat kohta hoidev britt Fred Field jääb eestlasest maha 5,5 sekundiga.

Laupäevastest katsetest pelgas Volver enim ralli pikimat, sõjaväe polügoonil sõidetavat Panzerplattet «Panzerplatte tundus alguses hullem, aga kui me selle ära lõpetasime tundus täitsa okei. Ei olnud midagi hullu. Täitsa sõidetav. Ei tekkinud sellist tunnet, et katse võiks juba läbi saada,» arvas 19-aastane Volver.

Esisillaveolised Opel Adam ralliautol, millega kõik ADAC Opel sarja sõitjad sõidavad, on kasutada tänavasõiduauto pidurikettad, kuid veidi on modifitseeritud piduriklotse. Nii peab sõitja kalkuleerima, kus ja kui palju suruda, sest muidu ei peaks auto 38 km katse lõpuni vastu.

«Eks ma natuke muutsin sõidustiili ka selle Panzerplatte jaoks. Kõik täitsa töötas ja arvan, et järgmisele läbimisele lähme sama tempo ja taktikaga.»

Opeli klassis esikohta hoidvale rootslasele Lundbergile Volver rünnakut ei plaani. «Ei tea. Ega ma 100-protsendiliselt praegu ei suru. Pigem sõidan kindla peale ja ei suru ennast piiri peale. Kümnendal katsel küll sõitsime natuke ratastega barjääri, aga midagi väga hullu polnud. Rooli lõi natuke viltu, geomeetria muutus, aga nüüd tehakse auto hoolduses jälle korda ja saab töökorras autoga rajale tagasi söösta.»

Opeli sarja sõitjate jaoks läheb Saksamaa MM-ralli kirja topelt etapina. Neljapäevast reedeni kestis esimene etapp. Täna algas kõik nullist ja nö teine ralli lõpeb homme.

Eile lõpetas Volver klassis teisena ning ka homme teisena finišipoodiumile jõudmine oleks tema jaoks kordaläinud võistlus. «Aegu vaatame pärast. Praegu sõidan oma sõitu, võtan kogemusi ja vaatame kuidas autoga hakkama saame.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles