Jüri Vipsiga lahingut pidanud Schumacheri poeg võitis karjääri teise F3 sõidu

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Schumacher.
Mick Schumacher. Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA / Scanpix

Täna toimus Silverstone’i ringrajal F3 sarja etapp, kus võistlustules olid nii eestlased Jüri Vips, Ralf Aron kui ka seitsmekordse maailmameistri poeg Mick Schumacher.

Esimene sõit möödus nii Ralf Aroni kui ka Schumacheri jaoks halvasti – mõlemad võidusõitjad pidid sõidu katkestama. Vips oli esimeses sõidus neljas, kaotades sõidu võitnud Daniel Ticktumile 11. sekundiga.

Prema Powerteam Dallara-Mercedes meeskonda esindav Schumacher asus teist sõitu kohe juhtima, kuid teda asusid püüdma nii Vips, Fabio Scherer kui ka Jonathan Aberdein. Vips oli suurepäraselt vahet vähendamas, kuid põrkas siis esimeses kurvis kokku meeskonnakaaslase Schereriga, kes pidi võistluse hiljem katkestama.

Pärast kokkupõrget teiseks tõusnud Vips suutis ennast Schumacherile lähedale sõita, kuid siiski sai sõit enne otsa, kui eestlane seitsmekordse maailmameistri poega ohustama jõudis hakata. Nii võttis sõidu võidu Schumacher, kes edestas Vipsi 1,6 sekundiga.

«Pärast esimest sõitu kartsin, et rehvid ei pea vastu, aga nad siiski kestsid lõpuni, niiet kõik lõppes hästi. Sõidu keskel hakkasid konkurendid mulle lähemale jõudma, niiet pidin uuesti suruma hakkama. Õnneks õnnestus sõisse sõita piisav vahe,» rääkis Schumacher Autosport.com-ile.

Vips arvas ise pärast sõitu, et ilma kokkupõrketa oleks tal olnud reaalne võimalus ka sakslane kinni püüda. Siiski kiitis eestlane ka noort Schumacherit targa ja hea sõidu eest.

Esimese sõidu võitja Ticktum põrkas teises sõidus kokku Aroniga ning pidi katkestama. Aron ise lõpetas sõidu 10. kohaga, kuid kokkupõrkest tingitud olukord on uurimise all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles