Kas Ogier' liitumine Toyotaga on võimalik? Tänak: ju ta on kibestunud, et keegi talle konkurentsi pakub

Karl Mihkel Eller, Bostalsee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Ott Tänak
Sebastien Ogier ja Ott Tänak Foto: EIBNER/Alexander Neis / imago/Eibner

Vaadates uue hooaja suunas, on viiekordse maailmameistri Sebastien Ogier' tulevik kõikidest turul olevatest tippsõitjatest kõige ettearvamatum. Kui 34-aastane prantslane tunnetab, et Ford ei suuda talle järgmiseks hooajaks konkurentsivõimelist autot pakkuda, jääb tal üle valida veel mõne variandi vahel.

Ogier on avalikult mõista andnud, et ta prooviks Toyota Yarist iga kell, kui vaid Tommi Mäkinen selleks loa annab. Sellest võib välja lugeda, et prantslane hindab Toyota edusamme.

Mäletatavasti ütles Ogier 2016. aastal, kui MM-sarjast lahkus ootamatult tema tööandja Volkswagen, Mäkinenile ja Toyotaga pakkumisele «Ei». Kuigi tiimi otsese juhtumisega tegelevad soomlased, tõmmatakse päitseid ikkagi Jaapanist. Jaapanlaste mälu pole aga lühike – kui neile on korra juba ust näidatud, siis seda ei unustata.

MM-sarja üldarvestuses Ogier' kannul olev Ott Tänak nõustub, et kui nende head tulemused Ogier'le piltlikult öeldes varba peale astuvad, on Toyota arenenud õiges suunas. «Ju ta on siis mingil määral kibestunud, et keegi talle konkurentsi pakub,» ütles Tänak.

 «Loomulikult on hea näha komplimenti meie suunas, teeme järelikult head tööd. Oleme selle lühikese ajaga suutnud autot väga palju arendada. Insenerid näevad selle nimel ränka vaeva.»

Millised võiksid olla veel Ogier' valikud, loe pikemalt juba homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles