Toyota kõige kõrgem ülemus palus Latvalalt vabandust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akio Toyoda
Akio Toyoda Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

 Toyota rallimeeskonna käekäigul hoiab silma peal mõistagi ka Toyota autotööstuse president Akio Toyoda. Kuigi Toyoda rõõmustas eestlaste Ott Tänaku ja Martin Järveoja võidu üle ning jagas kiidusõnu ka kolmanda koha teeninud Esapekka Lappile ja Janne Fermile, jäi Toyoda üdini viisakaks ning palus omal moel vabandust Jari-Matti Latvala käest.

Saksamaa rallil teist kohta püüdnud Latvala unistus sai hoobi juba pühapäeva esimesel kiiruskatsel, kui soomlase Toyota käigukast lakkas töötamast. Soomlane pidi ralli katkestama. 

Toyoda teatas esmaspäeval saadetud pöördumises, et tunneb Latvalale ja tema kaardilugejale Miikka Anttilale kaasa. 

«Jari-Matti rääkis mulle hiljuti, et Yaris on suurepärane auto, mida on lihtne juhtida. Ralli ajal mainis ta, et nautis Yarisega sõitmist, kuid kahjuks pidi ta oma ralli lõpetama.

Meie ülesanne on ehitada auto, mida sõitja saab enesekindlalt juhtida. Me pole seda eesmärki veel saavutanud. Tunnen, et peame tegema suuremaid jõupingutusi, seda võimalust ära kasutama ja valmistama sellele toetudes veelgi paremaid autosid. Jätkame kindla sihiga luua auto, millega saavad sõitjad rallisid nautida ja täie kindlusega MM-sarjas võistelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles