Inglismaa esiliiga meeskond võttis kasutusele huvitava meetme, et saavutada vastaste ees eeliseid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
West Brom postitas Twitterisse pildi, kus on näha Norwichi riietusruumi.
West Brom postitas Twitterisse pildi, kus on näha Norwichi riietusruumi. Foto: https://twitter.com/WBA

Eelmisel hooajal inglismaa kõrgliigast välja langenud Norwich City on uuel hooajal esiliigas kasutusele võtnud eriti huvitavad meetmed, kuidas saavutada vastasvõiskondade ees väike eelis.

Nimelt värvis Norwichi meeskond oma staadionil külalisvõistkonna riietusruumi roosaks. On teaduslikult tõestatud, et roosa värv alandab testosterooni taset ja sellisel värvitoonil on inimeste jaoks rahustav efekt.

«Roosal värvil on efekt mitte lihtsalt tema värvitooni pärast, vaid tegelikult seostub see lapsepõlve mälestustega, mis omakorda viivad testosterooni taseme alla ja rahustavad inimesi. Kui see toimib, võib meeskonna peatreener seda taktikaliselt ära kasutada ja sellest väikese eelise saada,» vahendab BBC spordipsüholoogi Alexander Latinjaki sõnu.

Siiski ei pruugi roosast värvist kindlalt kasu olla. «Kui meeskonnad teavad, et neid ootab ees roosa riietusruum, suudavad nad oma keha nii tööle panna, et testosterooni tekib just rohkem. Mängijad võivad ennast sellises riietusruumis lõbusamalt tunda kui tavaliselt, mis tagab hea tuju ja sellega ka paremad esitused väljakul,» rääkis Latinjak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles