Õpetlik lugu: Kontaveit kaotas liigse emotsionaalsuse tõttu punkti ja geimi takkapihta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Paul Chiasson / AP / Scanpix

Anett Kontaveit pakkus New Haveni tenniseturniiril vastu tahtmist omapärase õppetunni kõigile tennisemängijatele, mille moraal võiks olla lihtne: punkt on läbi alles siis, kui ta on läbi! Ning emotsioonid on küll vajalikud ja isegi head, kuid neid peab oskama õigel hetkel kontrollida.

Prantslanna Pauline Parmentier' vastu lõi Kontaveit avasetis ühe löögi joonele, kuid karjatas pahameelest enda peale, arvates ise, et pall oli väljas. Tegelikult luges joonekohtunik aga löögi sisse ning pukikohtunik andis punkti Parmentier'le, sest Kontaveidi karjatus häiris prantslanna lööki: reeglitega on selline vastase segamine keelatud.

Tagatipuks loovutas Kontaveit lisaks punktile seejärel ka geimi. Ent õnneks ei saanud see saatuslikuks, sest lõpuks õnnestus tal kolmes setis Parmentier'st siiski 3:6, 6:2, 6:2 jagu saada ning 16 parema hulka pääseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles