Maailma saja enim teeniva sportlase hulgas pole pikkade aastate järel ühtegi naist

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams enim enim teeniv naissportlane maailmas, kuid maailma saja rikkama sportlase hulka ta ei kuulu.
Serena Williams enim enim teeniv naissportlane maailmas, kuid maailma saja rikkama sportlase hulka ta ei kuulu. Foto: Christian Hartmann / Reuters / Scanpix

Kaheksa aasta jooksul esimest korda juhtus maailma enim teenivate sportlaste nimekirjas juhus, kus kõik 100 sportlast on mehed. 

Naiste tabeli tipus on 23-kordne Suure slämmi turniiri võitja Serena Williams. Uskumatul kombel oli eelmsel aastal enimteeniv naissportlane Williams, kes veetis siis veel suure osa oma ajast koos lapsega kodus. Vaatamata sellele teenis ta 55 000 eurot auhinnaraha ning sai sponsorite kaudu 16 miljonit eurot lisaks, vahendab BBC.

Williams teenib väljaspool väljakuid uskumatut raha. Ta saab sponsorlepingute kaudu üle kahe korra rohkem raha, kui teised naissportlased. Vaatamata sellele teenis ta ikkagi mõned miljonid vähem, kui edetabeli sajandal real asuv meessportlane. 

Meeste arvestuses on kindel liider poksija Floyd Mayweather, kelle aastane sissetulek on lausa 246 miljonit eurot. Teisele kohale tõusis Lionel Messi, kes teenis aastaga 96 miljonit eurot. Messi möödus selles arvstuses oma rivaalist Cristiano Ronaldost, kes kolmandal kohal olles teenib 93 miljonit eurot.

Esikümnesse mahtusid veel Conor McGregor (MMA, 85,5 miljonit), Neymar (jalgpall, 77,5 miljonit), LeBron James (korvpall, 74 miljonit), Roger Federer (tennis, 66,6 miljonit), Stephen Curry (korvpall, 66,5 miljonit), Matt Ryan (ameerika jalgpall, 58 miljonit) ja Matthew Stafford (ameerika jalgpall, 51,4 miljonit).

Naiste arvestuses oli teisel kohal Caroline Wozniacki, kes teenib 11,5 miljonit eurot aastas. Kolmas koht naiste arvestuses kuulus samuti tennisistile – Sloane Stephens, kes teenis aastaga 9,5 miljonit eurot. Naiste arvestuses on esikümnes lausa kaheksa tennisisti. Esikümnesse murdsid peale tennisistide ennast ka sulgpallur PV Sindhu ja autosportlane Danica Patrick.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles