Blogi ja galerii: liimist lahti Kontaveit kaotas olümpiavõitjale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 28.) kaotas New Haveni WTA tenniseturniiri kaheksandikfinaalis oma paarismängupartnerile ja Rio de Janeiro olümpiavõitjale Monica Puigile (WTA 72.) 4:6, 3:6.

Kontaveit murdis küll kohe kohtumise esimeses geimis vastase servi, aga initsiatiivi ta avasetis haarata ei suutnudki. Puig vastas kahe murdega ja juhtis 3:1. Kontaveit jõudis viigini, aga seisul 4:5 kaotas taas oma servigeimi (avasetis juba neljandat korda viiest võimalikust) ning avasett kuulus Puigile.

Teist setti alustas Kontaveit oluliselt paremini ja asus 2:0 ning 3:1 juhtima, aga siis sai Eesti esireketi jaks otsa. Puig murdis vastu, viigistas seisu ja läks 4:3 juhtima. Siis murdis ta uuesti Kontaveidi servi ning edasine oli kõigest vormistamise küsimus.

Neljapäevases veerandfinaalis on Puigi vastaseks maailma kuues reket Caroline Garcia (Prantsusmaa). Kontaveit ootab aga loosimist, kus ta saab teada oma esimese vastase esmaspäeval algavatel USA lahtistel meistrivõistlustel.

ENNE MÄNGU

Kontaveit ja Puig mängisid koos tänavu Wimbledonis ning võistlevad ka US Openi paarismänguturniiril. Omavahel pole nad aga varem vastamisi läinud.

New Haveni turniiri esimeses ringis alistas Kontaveit prantslanna Pauline Parmentier' (WTA 71.) 3:6, 6:2, 6:2. Puig võitis avaringis šveitslannat Timea Baczinszkyt 7:5, 6:1.

Kontaveidi ja Puigi matš peetakse peaväljaku kolmanda kohtumisena. Esimene mäng algab sellel väljakul Eesti aja järgi kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles