Venno «duellist» Teppaniga: treener otsustab ja vastutab

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno Iisraeli vastu rünnakul.
Oliver Venno Iisraeli vastu rünnakul. Foto: Raul Mee

Mängus Iisraeliga Eesti võrkpallimeeskonna parimaks tõusnud Oliver Venno sõnas, et koondises valitseb täpselt samasugune konkurents nagu tugevates klubides. «Treener teeb mänguaja suhtes otsused ja vastutab nende eest,» sõnas Venno.

Pühapäeval Riias tegi Renee Teppan diagonaalründaja positsioonil kiiduväärt partii (17 punkti). Et ka meeskonna mäng sujus, ei pääsenud Venno sekundikski platsile. «Alati tahaks väljakul olla, loomulikult. Aga kui oled varus ja mäng käib, mõtled ikka sellele, kuidas end soojas hoida, mitte kõrvalistele asjadele,» meenutas 210 cm pikkune kahur.

Tänases kodumängus Iisraeliga olid aga rollid vastupidised: Venno oli platsil esimesest vilest viimaseni ja Teppan sai täispuhkepäeva. «Pärast mängu Riias ütles Gianni (peatreener Gheorghe Cretu – toim) mulle kohe, et Iisraeli vastu alustan mina. Arvan, et oleme üsna samal tasemel mehed – konkurents on sarnane mõne tugeva liiga klubi omale. Ega treeneril ole ka lihtne taolistes olukordades parimat lahendust leida. Aga tema otsustab ja ka vastutab. Praegune lahendus – mäng kummalegi – ei ole minu arvates üldse halb,» mõtiskles Venno.

Venno tõi üleplatsimehena 19 punkti ja sai protokolli kirja hiilgava kasuteguri +16. 28-aastane ründaja ei soovinud enda päevatööle hinnet panna («Küsi Giannilt!»), kuid lisas: «Serv natuke kõikus, aga enam-vähem võin rahul olla. Publik aitas kõvasti. Tundus, et vastased ei olnud sinieestlaste selliseks kaasaelamiseks päris valmis.»

Koondise abitreener Rainer Vassiljev märkis Venno-Teppani teema kohta: «Kui sul on kaks niivõrd kõval tasemel diagonaali, on see ainult luksus. Kuna Riias mängis Renee, oli teada, et vastane valmistub rohkem tema vastu mängimiseks. Seepärast alustasime täna Oliveriga. Ta oli platsil lõpuni välja, sest Renee pole kindlasti seda masti mängumees, kellele peaks lihtsalt niisama moe pärast minuteid andma. Minu arvates kõik toimis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles