Warholm püstitas rahvusrekordi distantsil, kus Bolt on maailma kolmas mees

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karsten Warholm
Karsten Warholm Foto: VEGARD WIVESTAD GR

Norra 400 meetri tõkkejooksja Karsten Warholm püstitas uue rahvusrekordi. Sedapuhku aga 300 distantsil, mille ta läbis 32,69-ga.

300 meetri distants pole kergejõustikus traditsiooniline ning tiitlivõistlustel seda ei joosta, ent kolmapäeval Bergenis peetud kergejõustikuvõistlusel oli omapärane jooks võistlusprogrammis olemas.

Warholmi tulemus 32,69 on maailma mastaabis tänavuse hooaja neljas tulemus, Euroopa hooaja edetabelis annab see aeg talle teise koha. 300 meetrit on sel hooajal kõige kiiremini jooksnud Botswana jooksja Isaac Makwala (31,77), Euroopa edetabelit juhib belglane Robin Vanderbemden (32,44).

Varasem Norra rekord 300 meetris oli 32,82 ning selle jooksis 1999. aastal Quincy Douglas. Maailmarekord sellel distantsil pärineb eelmisest aastast, kui Lõuna-Aafrika Vabariigi superstaar Wayde van Niekerk sai kirja aja 30,81.

Näiteks läbi aegade edukaim sprinter Usain Bolt on 300 meetrit jooksnud ajaga 30,97, millega hoiab ta kõigi aegade edetabelis Michael Johnsoni (30,85) järel kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles