Hirmkõva Serbia tahab tulla Eesti vastu koguni viie NBA tähega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
221 cm pikkune koljat Boban Marjanovic (vasakul), kelle kõrval isegi Pau Gasol näib pildil üsna väike mees, võib tulla Eesti korvi alla pahandust tegema.
221 cm pikkune koljat Boban Marjanovic (vasakul), kelle kõrval isegi Pau Gasol näib pildil üsna väike mees, võib tulla Eesti korvi alla pahandust tegema. Foto: Reed Saxon / AP / Scanpix

Serbia korvpalliliit avalikustas eelnimekirja meestest, kes on kutsutud koondisesse MM-valikmängudeks Kreeka ja Eestiga. Teiste seas peaks esialgse plaani järgi koondisele appi tulema koguni viis NBAs mängivat meest.

Viis ookeanitagust pallurit on Sacramento Kingsis mängivad Nemanja Bjelica ja Bogdan Bogdanovic, Los Angeles Clippersi ridadesse kuuluvad Miloš Teodosic ja Boban Marjanovic ning Denver Nuggetsit esindav Nikola Jokic, vahendab portaal Sportando. Kui NBA hooaja keskel on sealsete meeste koondisesse saamine praktikas lootusetu, siis septembris, kui NBA klubide hooajaeelsed treeninglaagrid pole veel alanud, on see asjaolude kokkulangemisel võimalik. Näiteks Marjanovic on seni käinud suvistes valikmängudes koondist abistamas.

Ent isegi kui NBA mehed peaksid kõrvale jääma, on nimekirjas ikkagi mitu Euroliiga mängijat: Nemanja Nedovic (Milano), Nikola Milutinov (Olympiacos), Ognjen Kuzmic (Madridi Real), Vasilije Micic (Efes) ning Stefan Jovic ja Vladimir Lucic (Bayern).

Palju kehvemad pole ka ülejäänud nimekirjas olijate koduklubid. Sinna kuuluvad veel Dragan Milosavljevic (Unicaja), Stevan Jelovac (Brose Bamberg), Stefan Bircevic (Banvit), Marko Simonovic (Zenit), Miroslav Raduljica (Dangsu), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramovic (Varese), Dejan Todorovic (UCAM Murcia), Nikola Jovanovic, Aleksa Radanov ja Ognjen Dobric (kõik KK Crvena Zvezda) ning Djordje Gagic (Partizan).

Serbia vajab hädasti võite, sest vahegrupist kaasa võetud tulemuste põhjal ollakse 12 punkti kogunud Saksamaa ja Kreeka järel praegu 10 punktiga kolmandal kohal. Kuklasse hingab aga 9 punkti kogunud Iisrael ning hetkeseisuga pole kaugel ka 8 punkti peal olevad Gruusia ja Eesti. MM-finaalturniirile viib koht grupi kolme parema hulgas, serblased mängivad Kreekaga esmalt 13. septembril võõrsil ning võõrustavad kolm päeva hiljem ise Belgradis eestlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles