Hispaania tippjalgpallurid ähvardavad pealesunnitud USA-reisi tõttu streigiga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Ramos võitleb enda ja kaaslaste õiguste eest.
Sergio Ramos võitleb enda ja kaaslaste õiguste eest. Foto: Ana Marcos / PRESSINPHOTO / Sipa USA / Scanpix

Hispaania kõrgliiga jalgpallurid protestivad plaani vastu pidada hooaja jooksul üks või mitu kõrgliigamängu USA pinnal. Viimase vastumeetmena ollakse valmis rakendama koguni streiki.

Esmapilgul jaburana kõlav plaan hooaja USAsse põigata võib saada reaalsuseks õige pea, sest La Liga sõlmis reedel 15 aasta pikkuse lepingu ookeanitaguse meediakompaniiga Relevent. Mängijate ühendus AFE, mida esindavad teiste seas näiteks Madridi Reali kapten Sergio Ramos ja Barcelona asekapten Sergio Busquets, kogunes seepeale kolmapäeval presidendi David Aganzo juurde asja arutama, vahendab BBC.

Peale Busquestsi ja Ramose olid veel kohal näiteks Realis mängiv Nacho, Barcelona kaitsja Sergi Roberto, Leo Baptistao Espanyolist, Bruno Villarrealist ning Madridi Atletico mängijad Koke ja Juanfran. «Probleemiks on terve mõistuse puudumine. Sellise ajakava puhul võidab vaid jalgpallieksport – keegi ei arvesta mängija ega ammugi mitte fännidega,» sõnas Aganzo. «See asi tuleb koda ajada. Praegu sõlmiti 15 aastaks leping, mille kohta mängijate arvamust isegi ei küsitud.»

Ent kas tõesti võib oodata mängijate streiki? «See on äärmus, kuhu me püüame mitte sattuda. Aga kui muud üle ei jää, oleme valmis lõpuni minema,» lubas Aganzo, kelle sõnul mängijad kohtuvad uuesti septembris.

Eelmisel nädalal vastas La Liga BBC küsimuse peale, kas USAs hakatakse tõesti liigamänge mängima, et nad «ei saa kinnitada mänge, meeskondi, kuupäevi ega hooaega». Pärast mängijate kogunemist teatas liiga juhtkond, et kohtub AFE liikmetega «sobival moel, et arutada väljaspool Hispaaniat peetavate liigamängude võimalikkust».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles