Laristav elustiil jättis kunagise NHLi drafti esinumbri kodutuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Murphy ja Chris Chelios
Joe Murphy ja Chris Chelios Foto: Mike Ridewood / AP / Scanpix

Jäähoki Stanley karikavõitja ja kunagine NHLi drafti esimene valik Joe Murphy elab Ontario tänavatel kodutuna.

Praeguseks 50-aastase Murphy valis 1986. aasta draftis esimesena Detroit Red Wings, kuid Stanley karika võitis ta neli aastat hiljem Edmonton Oilersis. Aastatel 1986-2001 ka Chicago Blackhawksi, St. Louis Bluesi, San Jose Sharksi, Boston Bruinsi ning Washington Capitalsi esindanud Murphy pidas NHLi põhiturniiril 779 kohtumist, kus viskas 233 väravat ja andis 295 resultatiivset söötu. Sportlaskarjääri jooksul teenis mees 15 miljonit dollarit.

Nüüd valmis kanadalase elust TSNi poolt toodetud dokumentaalfilm, mille toimetaja Rick Westhead ja endine väravavaht Trevor Kidd käisid Murphy elu Kenora linnas jäädvustamas.

«Ta on elanud metsas ja kodutute varjupaikades,» lausus Westhead. «Mõned ööd on ta viibinud ühe kohaliku elanikku vagunelamus.»

Westheadi sõnul kulutas Murphy raha ravimite ja kihlvedude peale, oli pahuksis seadustega ning elas laristavat elu. Näiteks suutis ta Las Vegases ühe nädalavahetusega ära kulutada 820 000 eurot.

Murphy kannatas karjääri ajal mitmete peapõrutuste all, mida oli valesti diagnoositud ja ravitud. NHL aga ei hoiatanud Murphyt kordagi võimalike tagajärgede eest.

Murphy otsustas oma loo ära rääkida, sest peab oluliseks, et ka üldsus teaks millised raskused hokimehi pärast karjääri lõppu varitsevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles