Ründaja süljelärakas võib Kaljule minna maksma miljon eurot

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiillane Liliu (esiplaanil) pole suutnud kolme mänguga kordagi skoorida.
Brasiillane Liliu (esiplaanil) pole suutnud kolme mänguga kordagi skoorida. Foto: Tairo Lutter

2008. aastal bravuurselt meistriliiga ukse lahti löönud Nõmme Kalju on Eesti jalgpallimeistriks tulnud vaid korra – 2012. aastal. Nii enne kui ka pärast seda on alati midagi viltu läinud või puudu jäänud. Aga tänavu on esindusmeeskonnas asjad õnnestunud ja hooaja viimase kolmandiku hakul on Kalju Premium liiga liider.

Ajastus on sobiv, sest Eesti jalgpalli meistrivõistluste kuldmedali hind pole kunagi olnud nii kõrge. Kui valitsev tšempion FC Flora teenis tänavu eurosarjas osalemise eest 800 000 eurot, siis järgmisel hooajal on summad (veidi) suuremad ning Meistrite liiga eelringi kvalifitseeruvat Eesti 2018. aasta meistrit võib oodata miljoni euro suurune auhinnaraha. Kindlasti ületatakse miljonipiir juhul, kui mõnest vastasest jagu saadakse. Flora teenis tänavu 800 000, kuigi piirdus kahe kaotusega, üldskoorideks 2:7 ja 2:5.

Panused on seega väga kõrged, ent Kalju sai eile väga valusa teate – jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon karistas nende esiründajat Liliut vastasele pähe sülitamise eest neljamängulise võistluskeeluga, mis jätab sel hooajal kõrgliigas 25 väravat löönud brasiillase muuhulgas kõrvale ka 2. septembri ülitähtsast mängust Kalju peamise ohustaja Floraga. Süljeläraka, mille olemasolu Kalju ei tunnista, hind võib seega olla üks miljon eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles