Tanel Kangert väljub mugavustsoonist ja vahetab meeskonda

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert lahkub Astana meeskonnast.
Tanel Kangert lahkub Astana meeskonnast. Foto: JEFF PACHOUD/AFP/Scanpix

Viimased kaheksa aastat Kasahstani meeskonna Astana hingekirja kuulunud Eesti jalgrattur Tanel Kangert jätkab uuel aastal profikarjääri USA meeskonnas nimega EF Pro Cycling.

«Astanas veedetud aeg oli suurepärane, aga pärast kaheksat aastat tundsin, et nüüd on aeg edasi liikuda,» sõnas 31-aastane Kangert uue meeskonna kodulehele. «Tahtsin oma mugavustsoonist välja saada. Olen sõitnud Prantsusmaa ja itaaliapärases Kasahstani meeskonnas. Ma otsisin täiesti teistsugust keskkonda, uusi treeninguvõimalusi, meetodeid ja programme,» lisas eestlane, kes esindas enne Astanasse siirdumist kaks aastat Prantsusmaa meeskonda AG2R La Mondiale.

EF Education First–Drapac p/b Cannondale’i asutaja ja tegevjuht Jonathan Vaughters hindab Eesti ratturit kui head meeskonnasõitjat. «Ta on hinnatud töömees,» lausus Vaughters. «Loodetavasti suudame teha kõik selleks, et Kangert saaks siin oma potentsiaali realiseerida. Oleme õnnelikud, et ta valis meie meeskonna.»

Kangert märkis, et töömehe roll talle sobib. Seda tõestas eestlane eredalt ka tänavusel Prantsusmaa velotuuril. «Kui mu võistkonnakaaslasel on suuremad võiduvõimalused kui mul, siis aitan teda alati. Enamasti on keegi selline meeskonnas olemas. Ma naudin oma abimehe rolli, kuid mõnikord tahan ka ise edu saavutada,» sõnas Kangert.

Tema eesmärgid uueks hooajaks on siililegi selged. «Tahaksin füüsiliselt valmis olla juba hooaja alguses. Seni olen ma seda suutnud. Soovin leida end temposõidus ja muidugi loodan meeskonnaga saavutada mõned suurepärased tulemused,» selgitas eestlane.

Kangerti järgmise aasta meeskonna nimekaim ja kogenuim sõitja on 31-aastane Rigoberto Uran. Kolumbia rattur teenis möödunud aastal Prantsusmaa velotuuril britt Chris Froome’i järel teise koha. Kaks korda – aastatel 2013 ja 2014 – on Uran saavutanud teise koha ka Itaalia velotuuril.

Kangert on profikarjääri jooksul saavutanud üheksa märkimisväärset triumfi, sealhulgas etapivõidud Šveitsi, Trentino ja Abu Dhabi velotuuridelt. Abu Dhabis teenis eestlane koguni üldvõidu. Suurtuuridel on Kangert osalenud 13 korda. Tänavusel Prantsusmaa velotuuril, mis oli tema karjääris neljas, saavutas eestlane 16. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles