Soomlaste suur unistus tippsarja võõrustamisest lükati aasta võrra edasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MotoGP karussell jõuab küll Soome, ent loodetust aastapäevad hiljem.
MotoGP karussell jõuab küll Soome, ent loodetust aastapäevad hiljem. Foto: Vincent Guignet / imago/PanoramiC / Scanpix

Moto GP sarja kommertsõiguste valdaja Dorna Sports teatas, et uue hooaja kalender koosneb sarnaselt tänavusele 19 etapist. See tähendab, et osavõistluste ringi ei pääse veel ei Mehhiko ega ka Soome GP, vahendab Autosport.

Alates 2015. aastast vormel 1 etappi korraldav Mexico Citys asuv Autodromo Hermanos Rodriguez teatas, et soovib uuel hooajal etappi võõrustada, kuid selle vastu on hulk sõitjaid. Neist häälekaim on Valentino Rossi, kelle sõnul on rada mootorrataste jaoks lihtsalt liiga ohtlik. Rajaomanikud on küll valmis võistluspaika ohutumaks muutma, kuid töödega ei jõuta kindlasti järgmiseks aastaks valmis.

Sama mure kummitab Soome rajatavat KymiRingi, mille ehitustööd venivad. 2020. aastal peaks soomlastel aga rada valmis olema ja siis jõuab Moto GP karussell ka taas Soome. Viimati võisteldi motoringrajasõidu tippsarjas Soomes 34 aastat tagasi, kui võidukihutamine toimus Imatra ringrajal.

4,6 kilomeetri pikkune rada asub Helsingist sajakonna kilomeetri kaugusel Kouvolas. Kuna KymiRing saab valmimisel kõrgeima kategooria litsentsi, saaks seal teoorias korraldada ka vormel 1 etappe, ent seda peetakse vähemalt praegu liiga kulukaks ettevõtmiseks. MotoGP etapi korraldamiseks sõlmiti aga mullu Dorna Sportsiga viieaastane leping. Samuti kolib KymiRingile rallikrossi MM-etapp ning esmaseid läbirääkimisi on peetud ka kereautode tippsarjade DTMi ja WTCC etappide toimumise osas.

2019. aasta Moto GP kalender kinnitatakse kahe nädala pärast Misanos. Hooaeg algab Katari etapiga 10. märtsil ehk nädal hiljem kui tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles