Serviti jõudis kodusel turniiril finaali vana tuttava vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Sillaste
Henri Sillaste Foto: Helin Potter

Teist aastat järjest kohtuvad traditsioonilise rahvusvahelise käsipalliturniiri Põlva Cup finaalis kohalik Serviti ja Venemaa klubi Peterburi HC Neva.

Eesti meistermeeskond alistas laupäeval alagrupimängudes Minski SKA 43:25 (23:12) ja Riia Celtnieksi 40:22 (18:14). Põlva Coop mängib pühapäeval 7.-8. kohale soomlaste Siuntio IFi vastu.

Laupäeval peeti Mesikäpa hallis kokku kaheksa kohtumist. Serviti sai esmalt suureskooriliselt jagu Valgevene meistrivõistluste hõbeda Minski SKA duubelmeeskonnast. Tosina minuti järel oli turniiri korraldajaklubi taga 6:8, ent viis minutit hiljem säras tablool viik 9:9. Ülejäänud avapoolaja võitis Serviti skooriga 14:3 ja läks vaheajale 23:12 eduseisus.

Teisel pooltunnil eestlaste ülekaal jätkus ning kohtumise lõpuks saadi lausa 18-väravaline võit, 43:25. Henri Sillaste ja Ivan Telepnev viskasid kaheksa, Mario Karuse viis ning Sander Sarapuu, Hendrik Varul ja Siivo Sokk neli väravat. Alagrupis esikohta otsustavas mängus tuli Servitile vastu vana tuttav lõunanaabrite juurest ehk Riia Celtnieks.

Tasavägisemalt kulgenud avapoolaeg lõppes Serviti eduga 18:14, kuid laupäeval võimsasse viskehoogu sattunud Eesti meisterklubi – keha mänguga visati 83 väravat – võitis lõpuks kindlalt 40:22. Kolmandat kohtumist järjest oli täpseim Sillaste 12 väravaga, Sokk ja Henri Hiiend lisasid viis ning Telepnev neli tabamust.

«Erinevatel põhjustel jäi meil õhtuseks mänguks ainult kümme meest, aga tegutsesime hästi,» sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Sillaste on tõesti heas hoos hetkel, aga kõik üheksa platsimängijat said käe valgeks. Enamik pole ju suvi läbi mängupraktikat saanud, on näha, et rooste hakkab vaikselt maha kuluma.»

Turniiri eel üheks eesmärgiks seatud üksteisemõistmise leidmine on Mustingu sõnul täidetud: «Hakkab juba looma, mängijad tunnetavad kaaslasi paremini ja mõistavad, kuhu treenerid meeskonda tüürivad. Loodetavasti jäi jõuvarusid homseks finaaliks Neva vastu. Piiterlastele andis Karjaa täna kõva lahingu, aga neil on samas pikem ja võimsam pink.»

Teistes tänastes B-alagrupi mängudes alistas Celtnieks Siuntio IFi 35:33 (19:18) ning SKA tegi Soome klubiga 31:31 (16:13) viigi. Serviti lõpetas täisedu kuue punktiga, SKA kogus kolm, Celtnieks kaks ning Siuntio ühe punkti.

Avapäeval suureskooriliselt Peterburi HC Nevale kaotanud Põlva Coop hakkas täna südikalt vastu eriti just Klaipeda Dragunasele. Leedu meistriga viigistati avapoolaeg, juhiti veel 41. minutilgi, ent jäädi siiski 23:28 (12:12) alla. Tõnis Kase viskas Coopi kasuks seitse ja Mathias Rebane viis väravat.

Varahommikul oli Coop 19:25 (9:13) kaotanud Soome klubile Karjaa BK-46. Põlvalaste täpsemad olid Alfred Timmo kuue ja Otto Karl Kont viie tabamusega. Kaks võitu sai Neva, alistades Dragunase 32:27 (17:12) ja BK-46 28:22 (9:11). Kuus silma kogunud piiterlastele järgnesid A-alagrupis BK-46 nelja ja Dragunas kahe punktiga, Coop jäi nullile.

Põlva Cup 2018 kohamängude ajakava pühapäeval, 26. augustil:

10.00  Põlva Coop – Siuntio IF (7.-8. kohale)
11.50  Klaipeda Dragunas – Riia Celtnieks (5.-6. kohale)
13.40  Karjaa BK-46 – Minski SKA (3.-4. kohale)
15.30  Peterburi HC Neva – Põlva Serviti (finaal)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles