Abramovitš soovib Chelsea maha müüa

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Abramovitš
Roman Abramovitš Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS

Chelsea jalgpalliklubi venelasest omanik Roman Abramovitš valmistub kuus Inglismaa meistritiitlit võitnud klubi müümiseks.

The Sunday Times kirjutab, et Abramovitšil aitab klubi müüa New Yorgi pank Raine Group, kes hindas klubi väärtuseks 2 miljardit naela ehk 2,2 miljardit eurot. Sama pank aitas 2015. aastal müüa 13 protsenti Manchester City osalusest hiinlastele ning seda 265 miljoni naela eest.

Praegu pole veel selge, kas Abramovitš soovib klubi müüa täielikult või ainult osaliselt. 2003. aastal maksis ta Chelsea eest 140 miljonit naela.

Abramovitš müügisoovi üheks põhjuseks võivad olla sanktsioonid, mille Suurbritannia määras Venemaale. Pärast sanktsioonide kehtestamist teatas Abramovitš, et tühistab Chelsea kodustaadioni Stamford Bridge’i 500 miljoni naela suuruse renoveerimisplaani.

Abramovitši juhtimise all on klubi võitnud viis Inglismaa meistritiitlit, 2012. aastal võideti ka klubiajaloo esimene Meistrite liiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles