Ülikeerulistes oludes sõidu võitnud Vips: see on tõeline ime!

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips
Jüri Vips Foto: Thomas Pakusch / imago/Pakusch

Jüri Vips võttis vormel 3 sarjas taaskordselt sõiduvõidu, kui suutis rasketes oludes peetud Misano GP teisel sõidul kõiki konkurente edestada.

Mitmete kokkupõrgetega alanud sõidus jäid kolmekesi ette Vips, Mick Schumacher ning Alex Palou. Ootamatult hakkas võistluse teises pooles sadama vihma, mis põhjustas tõeliselt keerukad tingimused. Vaatamata kõigele suutis Vips, kes oli läinud võistlust juhtima, sõidu lõpuni oma edu hoida ning nii 0,521 sekundilise eduga Paulo ees sõidu võita.

«See on üks minu elu kõige keerulisemaid sõite, kus ma osalenud olen. Vihm tegi pidamise praktiliselt olematuks ja lisaks sellele said tagant tulnud kaasvõistlejad näha, kuidas mul kurvides pidamist on. See on tõeline ime, et ma selle sõidu võitsin,» rääkis Vips Autosport.com'ile.

«Mul oli igal ringil kolm või isegi neli sellist momenti, kus oleksin võinud karmilt eksida. Vormel 3 sarjas pole kunagi lihtne olnud võita, aga sellistes tingimustes sõidu puhul on tegu millegi hoopis erilisemaga,» rääkis Vips.

Vipsi järel teisena lõpetas Paulo ning kolmandana Schumacher. Sarja üldliider Dan Ticktum tegi suurepärase sõidu, tõustes 11. positsioonilt lõpuks neljandaks, sõites võistluse viimastel ringi mööda teisest Eesti piloodist Ralf Aronist, kes lõpetas sõidu viiendana.

Hooaja kokkuvõttes hoiab Vips sarjas kõrget teist kohta, olles liidrist Ticktumist maas 18 punktiga. Aron on hoidmas sarjas samuti kõrget viiendat kohta, kuid tema kaotus Tichtumile on 51,5 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles