Blogi: Anett Kontaveit sai New Yorgis äärmiselt dramaatilise kaotuse (5)

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit US Openi mängus Katerina Siniakovaga.
Anett Kontaveit US Openi mängus Katerina Siniakovaga. Foto: AFP / Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) täiendas USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel New Yorgis valusate kaotuste loetelu, kui alistus avaringis tšehhitarile Katerina Siniakovale (WTA 55.) 7:6, 3:6, 5:7. Kontaveit juhtis otsustavas setis 5:4 ja 30:0, kuid kaotas siis 11 punkti (!) järjest.

Kontaveit alustas eakaaslase - nii tema kui Siniakova on 22-aastased - vastu hästi ja pani avaseti kiires lõppmängus tulemusega 7:3 paremuse maksma.

Teises setis jäi ta 1:5 kaotusseisu ning ehkki võitis seejärel kolm geimi järjest, tuli edasipääseja selgitamiseks pidada otsustav kolmas vaatus.

Seal pakkusid tennisistid tõelist draamat. Kontaveit murdis kohe Siniakova pallingu, ent loovutas selle sama kiiresti tagasi. Sama kordus varsti taas - Kontaveit juhtis 4:3, kuid ei suutnud edu hoida. Kuid seisul 5:4 näis juba, et nüüd vormistab Eesti esinumber soodsa seisu võiduks. Kontaveit juhtis oma pallingugeimis 30:0, ent... kaotas siis 11 punkti ühtejutti! Siniakova realiseeris kolmanda matšpalli.

Koguni kaks tundi ja 32 minutit kestnud kohtumises lõi Siniakova seitse serviässa Kontaveidi kolme vastu ja tegi üheksa topeltviga, Kontaveit seitse. Kontaveit kasutas 10 murdepallist ära 5, Siniakova 16st 7. Duelli tasavägisusest annavad aimu ka lihtvigade (Kontaveit 38, Siniakova 39), äralöökide (Kontaveit 31, Siniakova 36) ja üldpunktide (Kontaveit 111, Siniakova 119) võrdlus.

Kaotus tähendas, et nelja aasta eest New Yorgis 16 parema sekka jõudnud Kontaveit on kolmel järgmisel korral USA lahtistel langenud alati avaringis. Paraku katkes samas ka ta tänavune edukas seeria Suure slämmi turniiridel - Austraalias ja Prantsusmaal oli Nigel Searsi hoolealune jõudnud neljandasse, Wimbledonis kolmandasse ringi.

 
 

US Open prep ??

A post shared by Anett Kontaveit (@anett_kontaveit) on

Tagasi üles