Levadia müüs ääreründaja konfidentsiaalse summa eest Venemaa kõrgliigasse

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FCI Levadia ääreründaja Jevgeni Harin siirdus Venemaa kõrgliigaklubisse Groznõi Ahmat.
FCI Levadia ääreründaja Jevgeni Harin siirdus Venemaa kõrgliigaklubisse Groznõi Ahmat. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpalli kõrgliigas kolmandal kohal paikneva Tallinna FCI Levadia ääreründaja Jevgeni Harin siirdus Venemaa kõrgliigaklubisse Groznõi Ahmat (endise nimega Terek).

23-aastane Maardus sündinud, aga Venemaa passiga Harin debüteeris Eesti kõrgliigas 2013. aastal FC Infoneti ridades, kus mängis seni, kuni klubi mullu sügisel Levadiaga ühines. Käimasoleval hooajal on Harin löönud Premium Liigas Levadia kasuks 19 mänguga neli väravat. Ahmat on Venemaa kõrgliigas hetkel 13. kohal, viiest mängust on kogutud neli punkti.

«FCI Levadia ründaja Jevgeni Harin liitus Venemaa kõrgliiga klubiga FC Ahmat Groznõi. Spordiklubi FC Levadia ja FC Ahmat Groznõi allkirjastasid täna mängija üleminekulepingu, üleminekusumma on osapoolte kokkuleppel konfidentsiaalne. FCI Levadia meeskond ning Spordiklubi FC Levadia tänavad Jevgeni Harinit klubi ja meeskonna heaks tehtud töö eest ning soovivad talle palju edu ja kordaminekuid uues klubis!» teatas Levadia täna.

Tegemist on Levadia esimese mängijaõiguste välismaale müügiga pärast 2016. aastat, kui raha eest siirdusid välisklubidesse Siim Luts (Praha Bohemians) ja Artur Pikk (Borissovi Bate).

Laupäevases mängus FC Kuressaarega Harin Levadia koosseisu ei kuulunud, sest viibis juba Venemaal. Ametlikku kinnitust üleminekule veel polnud, ent Levadia peatreener Aleksandar Rogic rääkis portaalile soccernet.ee ääreründaja üleminekust kui otsustatud asjast:

«Üks meie ja ka minu isiklikke eesmärke on aidata noortel jalgpalluritel seda liigat kasutades areneda, et nad saaksid küpsemaks ja võiksid siirduda välismaale kõrgemale tasemele. Soovin talle kõike parimat! Muidugi kaotame tema lahkumisega ühe väga olulise mängija, aga minu emotsioonid sellega seoses on ainult positiivsed,» sõnas Rogic.

Harini lahkumise korral langeb Levadias senisest suurem vastutus Kirill Nesterovi õlgadele. Ääreründajatest lahkus suvel klubist ka Pavel Marin, kes liitus laenulepingu alusel Soome esiliigaklubiga Kokkola KPV.

Levadiat ootab kolmapäeval ülitähtis kohtumine, kui Lillekülas minnakse vastamisi FC Floraga. Nõmme Kaljult ja Tartu Tammekalt saadud järjestikuste kaotustega tabelis kolmandaks pudenenud Levadia vajab enda tiitliheitlusse tagasi vinnamiseks kindlasti võitu. Samas ei saa endale viigiga rahuldumist lubada ka Flora, kes ajab taga liidrit Kaljut. Kolm päeva pärast duelli Levadiaga sõidabki Flora juba Hiiule, kus pühapäeva õhtul ollakse vastamisi Kaljuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles