Eesti väravavaht peab veel Bundesliga-debüüti veidi ootama

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Ots
Rasmus Ots Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädal tagasi avati Saksamaal karikasarja eelringidega uus hooaeg, möödunud nädalal alustati mängudega kolmes tugevamas liigas ehk võistlustulle asus korraga 102 klubi. Eesti käsipallureid mängib sel hooajal igas liigas kaks ning avavoor tõi kuuikule kolm võitu ja kolm kaotust, sealjuures maitsesid võidurõõmu mõlemad Bundesliga-mehed.

Mullune Bundesliga kuues TSV Hannover-Burgdorf ja Mait Patrail sõitsid külla 12-kordsele Saksamaa meistrile VfL Gummersbachile ning said dramaatiliselt kaks punkti. Veel tosin minutit enne mängu lõppu nelja väravaga taga olnud Patraili koduklubile kindlustas 26:25 (11:14) võidu paremäär Timo Kastening viimasel sekundil visatud väravaga. Eestlase arvele jäi üks resultatiivne sööt.

Kõrgliiga uustulnuk Bergischer HC alustas Bundesliga-hooaega kodus mullu napilt püsima jäänud Ludwigshafeni Die Eulen vastu.

Avapoolajal vaid korra juhtima pääsenud Rasmus Otsa tööandja rebis paariväravalise edu sisse teise pooltunni algul ning viis mängu 27:23 (11:12) võiduni. Siingi oli kangelaseks paremäär, sest islandlase Arnor Thor Gunnarssoni arvele kogunes 13 väravat.

Karikamängus vigastada saanud esiväravavaht Bastian Rutschmanni asemel seisis BHC väravas kõik 60 minutit Christopher Rudeck ja Ots nii veel oma Bundesliga-debüüti ei saanud.

«Bastian on vähemalt kolmeks nädalaks väljas, nii et olen esindustiimis veel paar mängu ja ehk saan ka oma võimaluse,» sõnas Ots, kes järgmisel pühapäeval sõidab BHC-ga külla Patrailile ja Hannover-Burgdorfile.

«Tundus, et mängu esimene poolaeg läks väga närviliselt, praaki tuli mõlemalt poolt ohtralt,» kirjeldas Ots esimest Bundesliga-kogemust.

«Teine poolaeg oli algus juba tunduvalt parem ja kättesaadud edu kestis lõpuni. Rutschmann ja Rudeck on siin meeskonnas kui kuningad, teavad kõike läbi ja lõhki, aga on ka stabiilselt väga heal tasemel väravavahid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles