Anni Ermel tõi Eestile ajaloo esimese MM-kulla taekwon-do's

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anni Ermel võitjana poodiumil
Anni Ermel võitjana poodiumil Foto: Erakogu.

Esmaspäeval taekwon-do ITF juuniorite MMilt Minskist saabus Anni Ermel koju maailmameistri tiitliga.

Viie päeva kestel, 22.-26. augustini, võistlesid Minskis parimad taekwon-do juuniorid 56 riigist. Tallinna juunior Anni Ermel tuli taekwon-do maailmameistriks sparringus kehakaalus üle 65 kg.

„Meie jaoks on see märgiline võit – esimest korda kõlas Eesti hümn taekwon-do maailmameistrivõistlustel. Varasemalt on meie koondis mitmel korral toonud koju kuldmedaleid Euroopa meistrivõistlustelt. Korduvalt oleme MMil olnud kuldmedalile väga lähedal, saavutanud teise, ka kolmanda koha, kuid maailmameistri tiitlit pole meil varem olnud," ütles Eesti Taekwon-do liidu president Mihhail Kõlvart.

Anni Ermeli võit on meile väga tähtis. Vaadates tagasi eelmisele hooajale oli see meie jaoks edukas ning nüüd on uus hooaeg väga eriliselt alanud,“ lisas Kõlvart.

Seekord esindasid Eesti koondist seitse sportlast treenerite Kazbulat Šogenovi ja Robert Trofimovi juhendamisel. Pärnu sportlasel Kamilla Velikopoljel jäi puudu üks võit, et jõuda poolfinaali ja tõusta pjedestaalile. Lisaks olid võistlustules Danila Subatšjus, Anette Russ, Erik Lavrov, Daaniel Hallop, Vladislav Tšurin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles