Kanepi sõnu väänama asunud Rumeenia meedia: miks oli tal vaja Halepit mõnitada?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi US Openi pressikonverentsil.
Kaia Kanepi US Openi pressikonverentsil. Foto: SGSAN / ZUMAPRESS.com / MEGA / Scanpix

Kaia Kanepi avaringi üllatusvõit maailma esireketi Simona Halepi üle US Openil šokeeris Rumeenia meediat niivõrd, et intriigi hakati otsima sealtki, kus seda tegelikult polnud. Põhjuseks oli üks Kanepi süütu lause pressikonverentsil.

«Kanepi alavääristas Halepit» kuulutas portaali Realitatea pealkiri, Telekomsport kirjutas aga samuti, nagu oleks eestlanna konkurenti mängu järel häbistanud. «Miks publik teda toetas? Ta oli ju nõrgem!» ütles Kanepi rumeenlaste väitel.

Eestlanna kirjeldas pressikonverentsil tõepoolest teises setis toimunut, kus tribüünidelt asuti valjuhäälselt skandeerima «Si-mo-na», kuid ütles sõna-sõnalt nii: «Imestasin: miks nad nii palju tema poolt karjusid? Tavaliselt toetatakse ju autsaiderit?» Nii vahendab eestlanna sõnu New York Times ja täpselt nii Kanepi ütleski, nagu on võimalik veenduda ka pressikonverentsi videot vaadates. Ajakirjanike seas kutsus lõbusal toonil öeldud lause esile mõnusa naeru.

Ilmselgelt pidas Kanepi sõna «underdog» kasutades silmas ennast ehk maailma 44. reketit, mitte Halepit kui maailma esinumbrit. Skandaali otsivad rumeenlased on aga pannud Kanepile suhu sõnad: «Sest küllap oli Halep nõrgem.» Prosport, kes pealkirjastas oma uudisnupu emotsionaalse hüüatusega «Ebaharilik hetk tennises! Kanepi esines kohe pärast Halepi alistamist ülbe avaldusega», lisas küll sõna «underdog» selgituse ehk «nõrk, nõrgem, väiksema võiduvõimalusega», kuid otsustas eestlanna öeldut miskipärast ikkagi tõlgendada kui solvangut.

Erinevalt sensatsiooni otsinud kodumaa ajakirjanikest jäi Halep ise pressikonverentsil äärmiselt viisakaks, tunnustades Kanepit hea mängu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles