Kaks kiiret eestlast hoiavad sinimustvalget suures mängus kõrgel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Misano etapi kolmanda sõidu järel lehvis sinimustvalge trikoloor topeltuhkelt: Ralf Aron (keskel) noppis võidu, Jüri Vips (vasakul) oli teine.
Misano etapi kolmanda sõidu järel lehvis sinimustvalge trikoloor topeltuhkelt: Ralf Aron (keskel) noppis võidu, Jüri Vips (vasakul) oli teine. Foto: Thomas Suer/FIA F3

Mitte üks, vaid lausa kaks Eesti lippu pjedestaali kohal uhkelt vardas – kui tihti seda tippspordis ikka näeb? Pühapäeval Misanos nägi, sest Ralf Aron ja Jüri Vips said Euroopa vormel 3 sarja etapi kolmandas sõidus kaksikvõidu.

Sinimustvalge lehvis Misanos kõrgel terve nädalavahetuse, sest teises sõidus tuli ruudulipu alt esimesena läbi Vips. Senise hooaja jooksul on seitsmel etapil ehk 21 kavas olnud sõidus emb-kumb eestlane saanud võidukarika pea kohale tõsta koguni seitse korda. Aronil on sõiduvõite kirjas neli, Vipsil kolm.

Ent punktitabelis on seis vastupidine. Kui sarja debütant, äsja 18-aastaseks saanud Vips jääb meeskonnakaaslasest Dan Ticktumist üldarvestuses maha vaid tosina punktiga ja hoiab kõrget teist kohta, siis Aron on viies, Ticktumist maas 38,5 punktiga. Kolmandat hooaega vormel 3 sarjas kihutava 20-aastase eestlase autot on tänavu kimbutanud mootoriprobleemid, mis lubavad ühel etapil olla tipus, teisel rikuvad aga sõidu täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles