Meistrite liiga neljakordne võitja jõudis taas alagrupiturniirile, Noored Poisid tegid ajalugu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amsterdami Ajax jõudis Meistrite liiga alagrupiturniirile.
Amsterdami Ajax jõudis Meistrite liiga alagrupiturniirile. Foto: Efrem Lukatsky / AP /Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid kolm esimest meeskonda, kes jõudsid alagrupiturniirile valikmängude kaudu. Edasipääsu tagasid Amsterdami Ajax, Berni Young Boys ja Ateena AEK.

Ajax oli võitnud kodus avamängu kiievi Dinamo vastu 3:1 ja omas juba korduskohtumise 14. minutil võimalust edasipääs sisuliselt kindlustada, ent Dušan Tadic lõi penalti posti. Väravad jäidki korduskohtumises lõpuks löömata ning see tähendas neljakordse Meistrite liiga võitja Ajaxi jõudmist alagruppi, kus viimati mängiti hooajal 2014-2015, mil jäädi Barcelona ja PSG järel ning Apoeli ees kolmandaks.

Märksa dramaatilisemalt kulges Zagrebi Dinamo ja Berni Young Boysi duell. Avamängu 1:1 viik jättis õhku kõik võimalused, koduses korduskohtumises haaras aga esimesena edu juba 7. minutil Izet Hajrovici väravast juhtima asunud Dinamo. Kõik pöördus pea peale teise poolaja keskel mõne minuti jooksul, sest 64. minutil realiseeris Guillaume Horau penalti ja vaid kaks minutit hiljem viis sama mees Young Boysi juba ette.

See tähendas koondtulemusega 3:2 edasipääsu Šveitsi klubile, kes jõudis Meistrite liiga alagrupiturniirile esmakordselt. Tõsi, 1959. aastal pääseti vana süsteemi järgi peetud Euroopa meistrite karikasarjas koguni poolfinaali, kus vannuti alla Reimsile.

Edasipääsust ei jäänud kaugele ka Videotonina tuntud, ent tänavu MOL Vidi nime all mängiv Ungari klubi. Ateena AEK oli avamängu võõrsil võitnud 2:1 ja asus ka korduskohtumist juhtima, kui Petros Mantalos realiseeris 48. minutil penalti. Ent 57. minutil Loic Nego viigistas ja kui Helder Lopes sai 80. minutil punase kaardi, avanes MOL Vidil kümneks minutiks võimalus jahtida väravat, mis viinuks vastasseisu lisaajale. Seda siiski ei sündinud ja alagrupiturniirile pääses AEK.

Täna õhtul on vastamisi veel Belgradi Crvena Zvezda ja RB Salzburg (avamäng 0:0), PSV Eindhoven ja Borissovi BATE (3:2) ning PAOK ja Benfica (1:1). Meistrite liiga alagruppide loos leiab aset homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles