Video: Inglismaa karikasarjas nähti fantastiliselt jaburat omaväravat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stoke'i ja Huddersfieldi kohtumine Inglismaa liigakarikasarjas.
Stoke'i ja Huddersfieldi kohtumine Inglismaa liigakarikasarjas. Foto: Martin Rickett / AP / Scanpix

Inglismaa liigakarikasarjas alistas veel kevadel kõrgliigas mänginud, ent tänavuseks hooajaks esiliigasse kukkunud Stoke City kodus 2:0 kõrgliigameeskonna Huddersfieldi. Kohtumise mõlemad väravad olid omal kombel erilised.

Stoke asus juhtima 53. minutil, kui latist tagasipõrkunud palli saatis peaga üle väravajoone Saido Berahino. Ründajale, kelle Stoke ostis mullu jaanuaris 12 miljoni naela eest, oli tegemist alles esimese väravaga esindusmeeskonna särgis. Viimati sai ta tipptasemel jala valgeks 2016. aasta septembris West Bromi eest mängides ehk oli enne Huddersfieldi vastu skoorimist kuival 913 päeva järjest. Pole siis ime, et Stoke'i fännidel oli uudist pisut raske uskuda.

Mängu lõppseisu vormistas veel kurioossema tabamusega seitsmendal lisaminutil Huddersfieldi noor ründaja Juninho Bacuna, kes tahtis keskjoonelt ilmselt palli vastase värava alla põrutada, kuid üle jala läinud löök maandus hoopis oma väravas. Huddersfieldi väravavaht Jonas Lössl oli juba keskringi lähistel rünnakut toetamas ega suutnud enam midagi teha.

Vaata Bacuna ainulaadset omaväravat siit!

Peale kahe omamoodi värava sai publik mängu ajal nautida veel ühte veidrat vaatepilti. Ehkki üle 30 000 pealtvaataja mahutavale staadionile oli tulnud mängu jälgima vaid 7092 inimest, otsustas üks neist sättida end istuma suurele idatribüünile. Kuna ta aga seal oli, nägid eeskirjad ette ka turvamehe saatmist samale tribüünile. Seetõttu sai massist eristuv kodanik nautida nii personaalset tribüüni kui ka personaalse turvamehe teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles