Briti rattaässal diagnoositi tõsine haigus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Cavendish pärast ränka kukkumist mulluse Tour de France'i etapi finišis.
Mark Cavendish pärast ränka kukkumist mulluse Tour de France'i etapi finišis. Foto: STEPHANE MANTEY / AFP / Scanpix

Briti rattatäht Mark Cavendish andis teada, et tõmbab hooajale ja kogu karjäärile teadmata ajani joone alla, kuna peab esmalt tervenema haigusest. Mani saarelt pärit Cavendishil diagnoositi Epstein-Barri viirus.

33-aastane sprinter, kes on võitnud Tour de France'il 30 etappi, jääb vaid nelja võiduga maha Eddy Mercki rekordist. Nüüd jääb rekordijaht aga ootama uusi aastaid, sest Team Dimension Data teatel on Cavendish enda teadmata juba mitu kuud treeninud ja võistelnud haigena. Seetõttu soovitasid arstid tal paranemiseks aja täielikult maha võtta.

Esimest korda diagnoositi haigus Cavendishil tegelikult juba mullu aprillis. «Sel hooajal pole ma end füüsiliselt hästi tundnud ja hoolimata sellest, et näidud ratta seljas olid head, sain aru, et midagi on viltu. Hea, et lõpuks asjasse selgust sain. Sajaprotsendilisse vormi tõusmiseks tuleb alustuseks aeg maha võtta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles