Video ja galerii: jalgpallifarss Lõuna-Ameerikas lõppes suurte publikurahutustega

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Ameerika klubide karikavõistluse ehk Copa Libertadorese duell Brasiilia klubi Santose ja argentiinlaste Independiente vahel muutus farsiks. Süüdi olid selles nii laamendavad fännid kui ka lühinägelik alaliit.

Veel 12 tundi enne korduskohtumise algust elasid Santose fännid teadmises, et mäng algab viigiseisult. Siis tuli aga teade, et tegelikult on Santosele määratud tehniline kaotus skooriga 0:3. Põhjus - avamängus käis nende eest platsil uruguailane Carlos Sanchez, kes sai 2015. aastal River Plate'i eest mängides punase kaardi ja mängukeelu.

Sanchez ei jõudnud seda lõpuni kanda, sest siirdus sama aasta suvel mängima Mehhikosse Monterrey klubisse. Santos usaldas veebis olevat ametlikku andmebaasi, kus oli kirjas, et Sanchez on mängukõlbulik. 

Kordusmäng sai 45 000 inimest mahutaval ja lõpuni välja müüdud Pacaembu staadionil küll alata, ent marru aetud Santose fännid pildusid  platsile pürotehnikat ja kaklesid politseinikega. Paljud ronisid üle väljakut piirava aia, mille peale politsei asus neid kumminuiadega tagasi tribüünile suruma. Käiku läksid ka suitsupommid. Kaheksa minutit enne lõppu, kui seis oli 0:0 ehk Independiente juhtis kokkuvõttes ikka 3:0, otsustati kohtumine lõpuks katkestada.

Conmebol, kes otsustas vaid 12 tundi enne mängu algust avakohtumise tulemuse tühistada, sattus mõistetavalt kriitikalaviini alla. Väärib märkimist - ja seda tegi ka Santos, kuid tulutult -, et esiteks usaldasid nad ametlikku andmebaasi ning teiseks oli samalaadne juhtum varnast võtta. River Plate'i poolkaitsja Bruno Zuculini sai samuti mitu aastat tagasi mängukeelu, ent siirdus siis Euroopasse. Nüüd uuris River Plate alaliidult kirja teel, mida teha, ning Zuculinile määrati karistus järgmisteks mängudeks. Juba peetud kohtumise tulemust aga ei tühistatud.

Santose klubi ei jätnud õli tulle valamata, võttes oma Twitteri-kontol toimunu kokku: «Väljakul jäi seis 0:0, kohtus 0:3. Täname tingimusteta toetuse eest, Santose rahvas!» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles