Arno Pijpers jättis Floraga taas hüvasti

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edukalt nii Eesti jalgpallikoondist kui FC Florat juhendanud Arno Pijpers.
Edukalt nii Eesti jalgpallikoondist kui FC Florat juhendanud Arno Pijpers. Foto: Madis Sinivee

FC Flora tähtis võit FCI Levadia üle sai veel emotsionaalsema värvi, kui rohevalgete kauane peatreener Arno Pijpers pärast mängu meeskonnaga hüvasti jättis.

«Arno andis riietusruumis meeskonnale teada, et lahkub homme hommikul tagasi Hollandisse,» lausus Flora president Pelle Pohlak Postimehele.

Teatavasti vajas Flora tänavu Meistrite liigas osalemiseks UEFA nõuete tõttu Pro-litsentsiga treenerit. Lahendus leiti Pijpersi näol, kes mullu meeskonna Eesti meistriks tüüris, kuid seejärel perekondlikel põhjustel kodumaale Hollandisse naasis. Nüüd tuli ta peatreener Jürgen Hennile appi euromängude perioodiks ja ehkki kõneldi ka kauemaks jäämisest, otsustas Pijpers siiski pere juurde naasta.

«Jah, põgusalt oli jutuks ka hooaja lõpuni meie juurde jäämine. Aga Arno tundis, et peab olema püsivalt ikkagi Hollandis. Nii leppisime nii meie temaga kui eelkõige tema perega juba aasta alguses kokku. Ta sai hiljuti järjekordselt vanaisaks, samuti vajab hoolt ta ema – need tegurid on talle praeguses elukorralduses määravad. Kõik osapooled arvestasid, et ta on siin kaks kuud. Nüüdne lahkumine oli tegelikult asjade loomulik käik,» selgitas Pohlak.

Ometi nimetas Flora juht sidet Pijpersiga eriliseks. «Arno on korduvalt ise öelnud ja ka oma tegudega näidanud, et Eesti jalgpall ja Flora on tema südames erilisel kohal. Kindlasti ei otsi ta igapäevast treeneritööd kuskilt mujal. Samuti oleme kokku leppinud, et ta on nõuandjana terve meie klubi – mitte ainult treenerite – jaoks jätkuvalt olemas. Ka see näitab paljutki,» rääkis Pohlak 59-aastasest Eesti koondise endisest peatreenerist, kes esmakordselt tuli siia tööle 2000. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles