Eestlastel võimalus Kanteri saavutust korrata

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirdi võistlus algab Eesti aja järgi kell 21.55. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters/Scanpix
Magnus Kirdi võistlus algab Eesti aja järgi kell 21.55. FOTO: Ibraheem Al Omari/Reuters/Scanpix Foto: IBRAHEEM AL OMARI/REUTERS/SCANPIX

Kergejõustiku Teemantliiga üheksa-aastase ajaloo jooksul on eestlastest üldvõitu tähistanud vaid kettaheitja Gerd Kanter. Täna on võimalus oma nimi rekorditeraamatusse kirjutada veel kahel Eesti mehel, odaviskaja Magnus Kirdil ja tõkkejooksja Rasmus Mägil. Lisaks nimele karikal on võimas ka iga ala auhinnafond – kaheksa sportlase vahel jagatakse ära 100 000 dollarit, võitja teenib 50 000.

Kui Kanter 2012. ja 2013. aastal Teemantliiga võitjaks kuulutati, olid reeglid teistsugused. Teemantliiga üldvõitja kõigi osavõistluste punktide summas ja finaaletapile pääsesid vaid korraldajate kutsutud sportlased. 2017. aastal muudeti aga reegleid ning finaaletapile pääsemiseks pidi küll hästi esinema, ent üldvõitja selgub finaaletapil. Nii pääsesidki punktitabeli alusel täna Zürichis peetavasse finaali nii Kirt kui Mägi. Mida rääkisid pressikonverentsil nende suurimad konkurendid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles