Särgiskandaali sattunud Prantsusmaa tennisist: Serena skandaal oli kordades hullem

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alize Cornet
Alize Cornet Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Prantsusmaa tennisist Alize Cornet sattus Ameerika lahtistel skandaali seoses oma otsusega väljakul hetkeks särk seljast ära võtta. Prantslanna ise arvas, et Prantsusmaa lahtistel Serena Williamsiga juhtunud skandaal oli kordades hullem.

Cornet' vahejuhtum leidis aset teisipäeval, kui prantslanna väljakul avastas, et ta on särgi valet pidi selga pannud. Ilma suurema kõhkluseta võttis ta särgi seljast, keeras selle õiget pidi ja pani uuesti selga. Ootamatult määras pukikohtunik aga Cornet'le eetikakoodeksi rikkumise eest hoiatuse. Väidetavalt pole naistel lubatud väljakul särki seljast võtta.

Cornet ise aga usub, et tema juhtum pole midagi võrreldes Prantsusmaa lahtistel toimunud Williamsi kostüümiskandaaliga Prantsusmaa tenniseliidu presidet Bernand Giudicelli teatas, et järgmisel aastal sellises kostüümis mängijaid platsile ei lasta. «Giudicelli elab nagu mingis teises ajastus. See, mida ta ütles Serena riietuse kohta Prantsusmaa lahtistel, oli 10 000 korda hullem kui see, mis minuga juhtus,» kommenteeris Cornet olukorda.

Cornet' karistusele järgnes aga suur pahameel USA lahtiste korraldajate suunas, mis peale korraldajad prantslanna ees vabandasid. «Kõik kartsid, et ma saan selle eest rahalise trahvi. Samas olid kõik minu poolt ja lubasid selle vastu võidelda, kui ma trahvi saan. Mina käskisin kõigil maha rahuneda ja saada kõigepealt kinnitus trahvi osas,» lasus Cornet BBC-le.

«Usun, et see oli nende poolt väga viisakas, et nad vabandasid. Minu arust oli see olukord veidike korraldajate poolt ülereageeritud ja suureks puhutud,» arvas Cornet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles